• 29 Januari: Schagen United start de eerste thuiswedstrijd met een happy Sunday.

 • Zondag 22 januari speelde Schagen United zijn eerste wedstrijd na de winterstop. Uit in Wervershoof werd de wedstrijd tegen VVW helaas niet zo happy afgesloten. Na een goed begin met een scorende Robin Schouwvlieger in de 6e minuut leek het een positieve middag te worden. United had het overwicht en drang naar voren. Daar waar een snelle 0-2 in lucht hing, ging de Schager verdediging onzorgvuldig in de fout waardoor VVW spits Bert Steltenpool wist te scoren. United herpakte zich knap, verzaakte niet en ging weer vol in de aanval op zoek naar een nieuwe voorsprong. Hoe ongelukkig werkte een speler van Schagen United kort voor rust de bal in het eigen doel. Het maakte er de opdracht na rust niet makkelijker op. VVW trachtte de gelederen voornamelijk gesloten te houden, aan aanvallen kwamen zij bijna niet toe. Het spel speelde zich vooral op hun helft af. Het lukte echter niet te scoren. De geelzwarten hadden handen en voeten nodig om United van scoren af te houden. United claimde terecht enkele penaltymomenten, die de niet altijd even duidelijk leidende scheidsrechter wegwuifde. Al met al leverde het overwicht niet de gewenste doelpunten op. Om toch nog iets te forceren wisselde Hans de Koning vooral offensief, verving de verdienstelijk debuterende Stijn Buik  en liet ook de 18 jarige Ryan Geenhuizen zijn debuut maken. Helaas niet in een gewonnen wedstrijd. In blessuretijd wist VVW nog een aanval op te zetten welke de scheidsrechter beloonde met een zeer makkelijk gegeven strafschop, waar hij deze eerder aan de andere kant verzuimde te geven. Bert Steltenpool verzilverde dit buitenkansje en liet Vienes Tijssen kansloos. Het was voor de leidsman ook het moment om de wedstrijd af te fluiten.

  Al met al een zuur verlies voor United. Neemt niet weg dat onder koploper Always Forward 7 elftallen nog altijd kans maken om datzelfde Always Forward uit te dagen. De strijd is nog lang niet gestreden.

  Komende zondag treft United op Groenoord in VVS’46 één van die uitdagers, zondag jl. winnend van Spartanen. Ook een gewaagde tegenstander waartegen United revanche kan nemen. Het maakt het feestje na afloop met DJ Ronald de Moel nog een stuk feestelijker.  

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf volgende week zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/

  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729)

  United 2 gaat 29 januari in Hoogkarspel op bezoek bij Spirit ‘30 2.

  United JO19-1 ontvangt 28 januari om 16.15 uur Sporting Krommenie JO19-1.

   

  Tot ziens op Groenoord.