• Na de 7-1 bekeroverwinning gistermiddag op sportpark Groenoord op Nieuwe Niedorp 1 , zal komende zondag in het thuisduel tegen zondag 3e klasser Koedijk 1 moeten blijken welke ploeg het bekertoernooi een vervolg mag geven…

  Onder leiding van scheidsrechter Maurice de Hond , bekend als opiniepeiler ,  betraden beide ploegen om even voor 14.00 uur het veld onder tractatie van een rode fakkel van de jeugdige Schagen United -supporters die hun aanwezigheid ook nog met een spandoek extra onderstreepten. Klasse jongens !

  Een minuut stilte , ter nagedachtenis aan de helaas veel te vroeg overleden Roos Spaansen , was indrukwekkend.

  Al snel in de wedstrijd verschansten de spelers van trainer Marc van de Kreeke zich rond het eigen strafschopgebied maar al in de 6e minuut stond de 1-0 voorsprong van de thuisclub op het scorebord nadat een Nieuwe Niedorp-speler de bal achter zijn eigen doelman plaatste. Het duurde tot de 25e minuut voordat de 2-0 werd gescoord. Jild Wardenaar wist een mooie voorzet van Robbert-Jan Klein te verzilveren. De volgende 4 doelpunten , 3 x Jild en 1 x Kenzo Julsing ,  volgden elkaar binnen 10 minuten op zodat met een 6-0 voorsprong de rust werd ingeluid. En toen direct na de rust Kenzo zijn 2e doelpunt liet aantekenen, leek een grote uitslag in het verschiet. Niet dus. Onze tegenstander kreeg , mede door veel slordigheden aan onze kant , meer grip en wist zelfs tegen te scoren en alhoewel in de slotfase wij weer grote kansen op een 8e treffer kregen, bleef het bij die 7-1 stand….

  Door de 5-3 winst van Koedijk 1 tegen Winkel 1 , waardoor de Koedijkers ook op 2 overwinningen kwamen in de beker-poule , wordt komende zondag op Groenoord in het onderlinge duel tussen Schagen United en Koedijk 1 beslist welke ploeg als poule-winnaar naar de volgende knock-outronde gaat… Een voorbeschouwing op deze KRAKER is vanaf a.s. vrijdag op de website te lezen.

   

  Schagen United 2 speelde in Waarland een uitstekende 1e helft tegen Con Zelo 2 en door doelpunten van Jelle van de Buld, Tom Snoeck en Mats Hoogenbosch kon met een 0-3 voorsprong de rust worden ingegaan. In de 2e helft wist echter de thuisclub 2 treffers te scoren en werd in de slotfase nog een doelpunt van Con Zelo gelukkig afgekeurd zodat met een 2-3 overwinning Schagen United 2 nog een kleine kans heeft op poule-winst maar dan zal a.s. zondag op Groenoord gewonnen moeten worden van het nog puntloze ZAP 3 terwijl Con Zelo 2 in eigen huis in ieder geval zal moeten winnen, liefst met flinke cijfers , van Kleine Sluis 2 , welke ploeg de volle buit wist te behalen uit de 2 gespeelde bekerwedstrijden..

   

  Schagen United 3 leek in hun 2e bekerwedstrijd na een 1-3 achterstand tegen Alkmaarsche Boys 3 kansloos te zijn maar de spelers van de nieuwe coach Lex Joosten toonden een ongekende veerkracht en wisten uiteindelijk in de 2e helft een zwaar bevochten 4-3 overwinning te behalen op de kaaskoppen en zijn met 6 punten uit de 2 gespeelde bekerwedstrijden koploper in hun beker-poule.

  A.s. zondag voldoet een gelijkspel in en tegen Velsen om als poule-winnaar door te stoten naar de eerste knock-outronde !