• 7 oktober: SUPER SATURDAY op Groenoord

 • Na de succesvolle bekervoorronde waarin Schagen United zich geplaatst heeft voor de knock-outfase en op dinsdag 24 oktober om 19.00 uur in Den Helder in de eerste ronde aantreedt tegen het plaatselijk FC Den Helder welke door United in de laatste nacompetitie naar de 3 e klasse werd verwezen, is Schagen United met wisselend succes aan de competitie begonnen.

  In de eerste wedstrijd werd FC Medemblik op Groenoord getrakteerd op een 5-3 verlies, waar Schagen United met grotere cijfers had kunnen winnen. Afgelopen zondag deed United zich tekort. Het verloor met 3-2 van Westfriezen, waar het twee keer op voorsprong was gekomen. In een goede eerste helft legde Schagen United mooie combinaties op het veld met dito doelpogingen. Zo scoorde Robin Schouwvlieger al vlot en na de ongelukkige gelijkmaker, kon Robbert-Jan klein slechts ten koste van een strafschop gestuit worden. Een strafschop welke door Robin Schouwvlieger werd verzilverd.

  Omdat Schagen United verzuimde door te drukken wist Westfriezen nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Een slap begin van de tweede helft hielp Westfriezen vervolgens in het zadel. Hoezeer Schagen United ook op zoek ging naar de gelijkmaker, de stand bleef ongewijzigd, waarmee Schagen United zich uiteindelijk, zoals gezegd, tekort beloonde. De les van zondag is een volledige focus en alertheid in de 16 van de tegenstander.

  SUPER SATURDAY

  De onverdiende nederlaag kan komende zaterdag 7 oktober rechtgezet worden wanneer Schagen United om 19.00 uur aantreed in de derby tegen Flevo. De beide promovendussen van de afgelopen twee seizoenen treffen elkaar opnieuw in de tweede klasse A. Sinds 2019-2020 houden beide elkaar qua resultaten in evenwicht, waar beide ploegen twee keer wisten te winnen en één keer gelijk te spelen.

  Wat het resultaat zaterdag ook zal zijn, Schagen United nodigt eenieder aansluitend uit voor de Happy Saterday met DJ Jeroen Linting van de VRO.

   

  Schagen United – Flevo doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je voor het huidige seizoen nog geen minuut gekocht….? Wees er dan snel bij om al vanaf nu elke thuiswedstrijd mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/minuut-van-schagen-united-2

  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729)

  Schagen United 2 speelde zondag met 1-1 gelijk tegen SEW 2, doelpunt Ryan van Twuijver, en speelt zondag 8 oktober om 11.30 uur op Groenoord tegen Vitesse ’22 3.

  Tot ziens op Groenoord.
  HK.