• “Goede initiatieven kunnen altijd op onze steun en sympathie rekenen.”, is de al even sympathieke reactie van Frank Oudmaijer, die namens De Magnusmannen met minuten 12 en 24 meespeelt in De Minuut van Schagen United. Sympathie welke mogelijk extra is ingegeven door een eerste winst, wanneer Jild Wardenaar in de tweede thuiswedstrijd tegen Dirkshorn in de 12e minuut de score opent. Uiteindelijk moeten De Magnusmannen de prijzenpot delen, als Schagen United uiteindelijk met 5-1 weet te winnen. “Een echt leuk initiatief”, aldus Frank. 

  Initiatieven nemen is ook De Magnusmannen, een bekende vriendengroep uit Schagen, niet vreemd.  Al enkele jaren ontplooien zij verschillende activiteiten in Schagen. Zoals de inmiddels bekende en vermaarde Tribute Nights. Daarnaast organiseren zij bij gelegenheden regelmatig kwissen, zoals onlangs de Grote cultuurquiz van Schagen tijdens het 40 jarig jubileum van het Scagon theater. Daarnaast zijn De Mannen zelf ook wel te porren voor een leuk spel of gokje. De Minuut past hierbij! De Mannen gaan voor samenwerking. “Als wij met onze deelname een steentje bij kunnen dragen aan Schagen United, dan doen wij dat graag.”

  De Magnusmannen zijn ook de stuwende kracht achter ijsvereniging De Magnusrijders. Er is een moment geweest dat Schagen United en de Magnusrijders mogelijk aan De Snevert elkaars buren zouden worden. Dit idee lijkt ondertussen achterhaald, aangezien de gemeente Schagen vooralsnog onderzoek heeft gelast naar een unilocatie op Groenoord. “Niettemin voelen wij ons als een goede buur.”

  Met deelname in De Minuut van SU, vanaf slechts € 20,00 per minuut, steunt u de vereniging. Het batig saldo maakt het mogelijk om iets extra’s te doen voor alle elftallen. De Minuut richt zich op teambuildings activiteiten, sportbeleving, voetbal gerelateerde activiteiten, cultuur. Alle leden kunnen lopende het seizoen een verzoek om een bijdrage indienen. Een commissie bestaande uit selectieleden, spelers in De Minuut en de organisatie van De Minuut beoordeeld elke aanvraag.

  Net zo betrokken als de Magnusmannen? Ook meespelen in De Minuut? Dat kan nog voor de rest van het seizoen. Zondag speelt Schagen United het thuisduel tegen Oosterend!

  Deel jouw gewenste minuut via minuut@schagenunited.nl of app naar 06-23432729. 

  Hans Kok