• De wens om samen te voetballen brengt broers Brent en Jorn Braaksma en neef Dion Tromp naar Schagen United.

  27 apr 2020
 • En dan natuurlijk ook het enthousiasme van vriend Mike Julsing. Hij was degene die mij twee jaar terug ook al bij zaalvoetbalclub Scagha’66 bracht, aldus Brent (23). Mike hoorde van onze wens en ambitie en stelde Schagen United voor. Dat Jorn (20) en ik via Scagha’66 al een aantal jongens kenden en wekelijks goede verhalen hoorden over Schagen United, deed ons besluiten om contact te zoeken.

  Wij kennen de stad goed. Zo wonen Jorn en ik in Tuitjenhorn en al woont Dion (20) nu in Beverwijk, hij heeft vroeger in Tuitjenhorn gewoond en in Schagen op school gezeten. Momenteel volgt Dion de opleiding Sport & Bewegen in Alkmaar.

  We zijn een echte voetbalfamilie en hebben elkaar hierin altijd gesteund. Naast het feit dat wij altijd samen hebben gevoetbald op straat en op trapveldjes, heeft het ons altijd leuk geleken om bij elkaar in het team te zitten. En nu is hier dus de mogelijkheid voor, vult Dion enthousiast aan.

  Schagen United is een club in een mooie stad met veel ambities om door te groeien naar een hoger niveau. Wij willen hier graag een bijdrage aan leveren

  Ons contact met trainer Martijn Gootjes was ook erg plezierig. Naast het feit dat hij vragen stelde over het voetbal, was hij ook enorm geïnteresseerd in ons als persoon buiten het voetbal. Hij kwam hierbij heel open en eerlijk over en blijkt daarnaast erg ambitieus.

  Zo weet hij nu dat ik, Dion, zoals eerder aangegeven de Sport en Bewegen opleiding volgin Alkmaar, werk in een sportschool en in het zwembad. Dat Brent het CIOS in Haarlem heeft gedaan en inmiddels ook zijn diploma trainer UEFA B op zak heeft. Dat hij momenteel als voetbaltrainer binnen de jeugdopleiding van AJAX werkzaam is en daarnaast werkt hij als pedagogisch medewerker. En dat Jorn informatica studeert in Leiden.

  Dan de vraag wat er voetbaltechnisch over ons te zeggen valt? Hier moeten de mannen even over nadenken en komen dan eensluidend tot … 

  Brent ademt en leeft voetbal, het is zijn passie. Hij is een echte winnaar en tactisch sterk. In combinatie met zijn natuurlijke leiderschapsrol probeert hij het team zo goed mogelijk te laten functioneren. Wordt gezien als een box to box speler en zorgt daarmee voor veel diepgang in het spel. Eenmaal voor het doel scoort hij gemakkelijk!

  Jorn is een behendige voetballer en heeft een goed spelinzicht. Is zowel links- als rechtsbenig en weet goed te manoeuvreren in kleine ruimtes. Schagen United mag van hem op het veld strijdlust en creativiteit verwachten.

  Dion zijn voetbal heeft even stilgelegen vanwege werk en studie. Dion is een veelzijdige speler en houdt zowel van aanvallen als van verdedigen, waardoor hij in alle linies inzetbaar is. Dion heeft zijn lengte mee, kent werklust en een tomeloze inzet. Verdedigend doet hij alles om de bal te veroveren en maakt daarbij veel meters. Is daarbij door de tegenstander nog niet makkelijk van de bal te zetten. Hij is sterk en heeft een goede techniek. Naast dat hij zijn rust bewaart, is hij graag coachend aanwezig.

  Uiteindelijk zullen wij zelf onze kwaliteiten moeten laten zien en dan is het aan de trainer om ons op te stellen. Wij zijn er alle drie voorstander van om je voeten te laten spreken. Maar je hebt de hele selectie, de club en zijn supporters nodig om uiteindelijk wat moois neer te zetten.

  We hopen na afloop terug te kunnen kijken op een leuk en succesvol seizoen en het zou mooi zijn als Schagen United mee gaat doen om het kampioenschap.

  Waarbij afsluitend …  Schagen is een mooie stad en verdient mooi en aantrekkelijk voetbal. Als wij daar ons steentje aan bij kunnen dragen … hoe leuk zou dat dan zijn. Wij hopen een mooie tijd te beleven bij Schagen United.

   

  Tot ziens op Groenoord!

   

   

  04-2020 HK.