• Een boek met een boodschap

 • Na een ernstig ongeluk in 2016 belandde Schagen United vrijwilliger William Sintenie in een rolstoel. Over zijn leven voor én na het ongeval heeft hij nu een boek geschreven: ‘Cactus’.


  “In een fractie van een seconde ziet mijn leven er plotseling totaal anders uit. Mijn leven totaal op zijn kop gezet: ik ben een rolstoelafhankelijke man geworden..."

  Wat gebeurt er met je (en je omgeving) na de eerste traumatische weken, na de periode waarin je nog geen tijd hebt om over de gevolgen na te denken en het slechts een kwestie is van overleven? Hoe ga je om met de mededeling dat je een complete dwarslaesie hebt en er geen uitzicht is op herstel? Hoe accepteer je als eeuwige optimist dat je leven gevuld is met vele teleurstellingen en het noodgedwongen bijstellen van doelen, zonder je positiviteit volledig te verliezen?

  In Cactus neemt William Sintenie de lezer mee in zijn dagelijkse mentale en fysieke strijd om met een ernstige verlamming weer zo goed mogelijk in de maatschappij te functioneren en een volwaardige vader te zijn. Hij doet verslag van het stellen van doelen, de wil om het optimale er uit te halen, het omgaan met teleurstellingen en het accepteren van de nieuwe werkelijkheid. Een pijnlijk eerlijk, nietsontziend verhaal met dieptepunten, maar ook mooie momenten.

  TE KOOP:
  William heeft het boek in eigen beheer uitgegeven en het is gedrukt door De Boekdrukkerij. Het boek is bij de boekhandel op de Gracht te verkrijgen, of stuur Wiliam een mail: williamsintenie65@gmail.com