• Eindelijk weer een potje voetbal op Groenoord.

 • Nadat het kabinet, bij monde van Rutte en De Jonge, 24 februari jl. heeft afgekondigd dat de senioren O27 weer in groepen mochten trainen, zijn de mannen onder leiding van Martijn Gootjes en Michel Stikfort enthousiast gestart aan een lange voorbereiding op seizoen 2021-2022. Het zal dan immers toch wel weer zo zijn dat we weer aan een normaal seizoen zullen kunnen beginnen. De jonge selectie staat wekelijks 2x met zo’n 26 man op het trainingsveld. Waar vooral het plezier, spelvreugde en de teambuilding vooropstaat. Diverse spelvormen, waaronder Boter-Kaas-Eieren, worden fanatiek uitgevoerd. Keepers die onder handen genomen worden door Barry Vredeveld en Koos van Treuren. Mooi om te zien hoe de mannen plezier beleven en weer naar elkaar toegroeien. Het overgrote deel van de selectie heeft aangegeven door te gaan, waar enkelen vanwege studie en verhuizing zullen afhaken. Tel daarbij op, de aansluiting van talentvolle O19 spelers en de reeds aangekondige komst van Robin Schouwvlieger en Jeroen Pater. Wat een mooie groep kan dit worden.

  Hoeveel plezier zij ook beleven aan de trainingen, een echte wedstrijd is ook wel weer leuk, en zo kon het zo zijn dat de beide O27 selecties van de zondag- en zaterdagselectie, zaterdag 27 maart om 13.00 uur tegenover elkaar stonden. Met dank aan de jeugdcie. die bereid bleek om wat in hun programma te schuiven. Dank Duncan c.s..

  Onder leiding van scheidsrechter Arthur Bakker was het begin, van beide kanten vooral onrustig en rommelig. Niet zo vreemd na dat in het eerste weekend van oktber voor het laatst een wedstrijd werd gespeeld. Het was vooral zoeken waarbij de dwars op het veld staande gure koude wind ook niet echt meewerkte. Het leidde tot wat kansen over en weer, waarbij die van Stef Elting, één op één met Martijn Blaauboer, wel de grootste was. De goalie van de zondag kwam echter als winnaar uit dit onderlinge duel. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de zondagselectie meer en meer het overwicht in de onderlinge duels en zo kantelde het spelbeeld naar de zondag. Tot echt grote kansen leidde dit echter nog niet. Rik Elting heerste vooralsnog in zijn eigen 16 meter. Op een mooie dieptepass door het midden, waarop door Milan Bakker adequaat werd gereageerd, moest hij zich echter toch gewonnen geven. Milan schoot de bal mooi diagonaal in de verste hoek en zo leidde de zondag met 1-0.

  Vanaf dat moment was het vooral éénrichtingsverkeer, waarbij veel kansen werden gecreëerd, die vooralsnog niet in doelpunten konden worden omgezet. Mede door goed keeperswerk van Rick Elting.

  Slechts spaarzaam wist de zaterdag tot aanvallen te komen, welke overigens niet altijd ongevaarlijk waren. De zondag pakte het af en toe een beetje te lichtzinnig op. Uiteindelijk wisten de mannen van M&M het overwicht om te zetten in een duidelijke overwinning. Jorn Braaksma en Doni Bregovina wisten de onverzettelijke goalie van de zaterdag nog twee keer kansloos te laten.

  Al met al een leuke wedstrijd waarin het goed is te zien dat de zin om samen te spelen groeit en dat het plezier in het spelletje er is. 

  Dank ook aan de mannen van Pieter Reijne. Het was voor hen net zo goed een interessante wedstrijd als afwisseling van hun trainingen.

  We zullen zien hoe de ontwikkelingen de komende weken zullen zijn en wellicht dat het nog tot wedstrijden zou kunnen komen.

  HK.