• Geslaagde nieuwjaarsreceptie

  Zaterdag 4 januari is de eerste nieuwjaarsreceptie van Schagen United gehouden.
  Voorafgaand was een wedstrijd van het 6e tegen het 7e, het 6e was met 5-1 te sterk voor het 7e, welke de 3e helft goed stand hield. Het 7e heeft trouwens een mooie instagram account, https://www.instagram.com/schagenunited7/.

  Antoine Gielens had een mooie collage van shirts van src en vv schagen aangeboden.

  Frits Nieuwenhuizen hield een mooie pakkende speech, zie hieronder, en daarna was het op de goed bezochte receptie gezellig.

  Leo De Kort bedankt voor de organisatie, Rinus Bogerd voor het fluiten en Henk, Roelie en Gerard voor de bardienst.

   

  Beste mensen,
  Ik wil u allen van harte welkom heten op deze nieuwjaarsreceptie van de jongste, grootste en mooiste voetbalvereniging van Schagen en omstreken.
  Ik vind het ontzettend leuk en fijn om u hier vandaag te ontmoeten en een glas te drinken op een voorspoedig 2020. En, traditiegetrouw, zal het bestuur straks dit drankje voor u inschenken.

  Maar voordat het zover is, wil ik toch ook graag even terugblikken met u op een voor deze voetbalvereniging historisch 2019.
  2019 was Het jaar waarin na ongelofelijk veel inspanningen van heel veel mensen eindelijk de fusie tussen SRC en VV Schagen zijn beslag kreeg, en de nieuwe voetbalvereniging Schagen United is ontstaan.

  2019 was Het jaar waarin ik aan het begin van het jaar nog lekker op mijn bootje voor de kust van de canarische eilanden zat, toen mijn telefoon ging en de vraag kwam of ik me niet beschikbaar wilde stellen om als allereerste voorzitter te worden van Schagen United. Wat een eer!

  In juli was het dan zover, en trad het huidige bestuur aan. In het begin nog wat onwennig…. Dat komt dan vooral doordat, ondanks het intense voorwerk, er op vergaderingen veel praktische zaken naar voren kwamen, waar in het verleden welliswaar wel beleid voor was, maar niet eenduidig. Waarmee ik bedoel “Bij ons deden we dit altijd zo” en bij de andere voetbalvereniging net even anders. Dit heeft wel wat tijd gevergd om dat goed op te pakken maar volgens mij zijn we er wel redelijk en kunnen we nu vol vooruit naar de toekomst gaan kijken.

  En, aangezien ik nog niet echt de gelegenheid heb gehad om de bestuursleden te introduceren, wil ik dat nog even kort nu doen, voor de meeste mensen natuurlijk allemaal bekende mensen maar ik vind dit wel op z’n plek:
  Onze penningmeester is Anne van Es. Hij was ook al penningmeester bij VV Schagen en is dus zeer ervaren. Bovendien is hij ook penningmeester van Schagen on Ice en is hij in het dagelijks leven actief als accountant in zijn eigen bedrijf Gaaf Advies.

  Onze secretaris is zwaargewicht Mike Mooij, ook al jarenlang actief als secretaris van SRC en Mike weet dan ook echt ontzettend veel van alles wat er op Groenoord afspeelt. Zijn meest gesproken zin luidt dan ook op de vergaderingen “o, dat regel ik wel even”.

  Dan hebben we onze twee Franken, de twee bestuursleden die wél verstand van voetbal hebben. Frank Gouwenberg is werkzaam bij de politie en Frank Broersen is directielid van het regius. Binnen ons bestuur zijn deze twee heren verantwoordelijk voor alles wat echt met voetbal te maken heeft.

  En een nieuwe, maar zeer belangrijke, “functie” binnen het bestuur is weggelegd voor Arjenne van der Lee. Arjenne is ons bestuurslid cultuur. Eigenlijk dus het vormgeven van de club. Wie is Schagen United en waar staan wij voor. Haar hele gezin staat trouwens iedere week klaar voor de club want man Peter Reenalda doet ontzettend veel op Nes Noord en zoon Tom is behalve fanatiek voetballer ook fanatiek scheidsrechter…. Fantastisch!

  Sowieso vind ik het fantastisch hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten voor de club en daar ongelofelijk veel tijd in stoppen. Ik heb daar zo veel respect voor!!!
  Het zijn teveel namen om op te noemen, dus dat ga ik dan ook maar niet doen, want dan vergeet ik er vast een paar. Maar dit zijn wel de mensen die de club maken. Die ervoor zorgen dat de club draait. Die ervoor zorgen dat de club bestaat!

  Zoveel mensen in zoveel commissies die echt zaken voor elkaar hebben gekregen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de sponsorcommissie. Bijna ieder team is gesponsord. De kledingcommissie, die alle teams op tijd van tenues heeft voorzien. Een monsterklus. Of de kantinecommissies. De onderhoudsploegen, die iedere keer de vernielingen van hangjeugd moeten herstellen en de troep achter hen opruimen. De voetbalcommissies. De groeiende damesafdeling. Het jeugdbestuur. De mensen achter de championsleague, het G-Voetbal, de zaalvoetbaltak en natuurlijk de mensen achter de Vrienden van Schagen United…… Zoveel mensen die zoveel energie stoppen in een mooie voetbalvereniging. En dan nóg zijn het er niet genoeg. Graag doe ik dan ook bij deze nog de oproep aan iedereen die denkt ‘o, ik wil ook wel wat doen’. Meld je en we hebben vast een taak voor je!

  Helaas zijn een aantal van deze mensen, die in het verleden een rol hebben gespeeld voor het voetbal in Schagen, in 2019 van ons heengegaan. Karel Weernekers, Co Stam, Willem de Vries, Chris Knol, Bert Kiewiet, Albert Geurts en Jan Verduin senior zullen niet alleen gemist worden door familie en vrienden maar ook langs de voetbalvelden.

  Goed….. dat was dan 2019… Zoals gezegd een historisch jaar voor het voetbal in Schagen en dan nu 2020….. wat gaat het ons als voetbalclub brengen en hoe staan we er op dit moment voor?

  Op voetballend gebied gaat het volgens mij erg goed!
  Zo heeft zondag 1 het de eerste competitiehelft zeker niet slecht gedaan in aanmerking genomen dat er van 2 selecties 1 gemaakt moest worden. Ik denk dat de tweede competitiehelft nóg beter wordt en de staf heeft de intentie al uitgesproken om door te gaan in seizoen 20/21. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat we uiteindelijk gemakkelijk een klasse hoger kunnen voetballen. Vraag is dus niet hoe, maar alleen wanneer!
  Maar gezien al het talent wat in onze jeugd rondloopt, kan het nooit heel lang duren. Zeker niet ook gezien de kwaliteiten van het jeugdbestuur en de duidelijke jeugdplannen opgesteld en uitgevoerd door onze HJO en assistent HJO. We hebben in ieder geval heel veel selectie jeugdteams die op een heel hoog niveau voetballen en dat uitstekend doen! Maar ook de recreatieve jeugdteams gaan heel goed en profiteren mee van zaken als circuittraining en cursusavonden als ‘train de trainer’ zoals georganiseerd door onze HJO.
  Bij de zaterdag 1 neemt trainer Arjen Vijzelaar na vele jaren afscheid en gaat een nieuwe uitdaging aan. Wij wensen hem daar veel succes mee. Onze voetbalcommissie heeft hier al op geanticipeerd en in Pieter Reijne een perfecte vervanger gevonden.

  Ook de zaalvoetbaltak gaat goed en is aan het groeien. Mooie aanvulling voor de club met op dit moment al 14 teams.
  Supervrijwilliger Mart de Lange heeft al 12,5 jaar geleden het G-voetbal opgezet bij VV Schagen. Natuurlijk is deze tak overgegaan naar Schagen United en wij zijn hier trots op!
  En dan hebben we natuurlijk nog onze dames tak! De hardst groeiende tak binnen de vereniging. Onder de bezielende leiding van voorzitter Danielle Bril hebben we op dit moment maar liefst 9 meiden teams. De oudste jeugd, de MO19-1, is dit jaar zelfs gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dat is natuurlijk fantastisch en een mooie opmaat naar onze ambitie voor het seizoen 20/21. Want dan wil Schagen United een dames seniorenteam op de velden hebben staan. En het liefst niet alleen een dames 1, maar ook een dames 2! Goed om dit soort ambities uit te spreken, nog beter om ze te realiseren. Wij gaan daar in elk geval voor!

  Dus…… zoals gezegd: op voetballend gebied gaat het erg goed. Waar ligt dan de grote uitdaging in 2020? Nou…. Wáár we gaan voetballen volgend seizoen!!
  We hebben allemaal in de krant kunnen lezen dat er een politieke impasse is ontstaan naar aanleiding van het onderzoek van Bob Kruijer. Zijn conclusie is heel kort vertaald dat “het gaat niet passen op groenoord”. Deze conclusie is door de wethouder omgezet in een “we kijken in mei weer verder”…..

  Dit is een situatie waar wij als bestuur van Schagen United NIET akkoord mee kunnen en willen gaan. Wij vinden dat er NU actie moet worden ondernomen en dat er wel degelijk haalbare opties zijn om volgend seizoen al met z’n allen op 1 complex te kunnen voetballen. En als blijkt dat die opties dan niet de meest wenselijke opties zijn, dan willen we heel graag NU aan tafel met de politiek om te bepraten wat dan wel de meest wenselijke optie is. Ik vind persoonlijk dat het momentum NU is, en dat we NU vol moeten gaan voor een oplossing waar wij, en onze kinderen, nog minimaal een halve eeuw van kunnen genieten.

  Er zijn ook mensen die zeggen: Ja maar jullie wilden zelf fuseren en jullie kunnen toch doorgaan met het voetballen op twee complexen? Tegen die mensen wil ik zeggen: “Ja dat klopt wel, dat we zelf wilden fuseren. Maar wij deden dat al met het oog op een gezonde toekomst voor de club. Bovendien kunnen we pas echt een Schagen United zijn, als we kunnen samenkomen op 1 complex met 1 kantine. Ook werkt dat nog eens enorm kostenverlagend. En aangezien we het over gemeenschapsgeld hebben, zou dat heel belangrijk moeten zijn voor iedereen maar zeker voor de politiek.”

  Wij, als bestuur van Schagen United, staan overal voor open. Alles is bespreekbaar wat ons betreft, de locatie, wel of niet meerdere sportverenigingen op 1 locatie, misschien zelfs wel een omnisportvereniging, alles is bespreekbaar. Het enige wat niet bespreekbaar is wat ons betreft is uitstel. Van uitstel komt afstel. Onacceptabel.

  Hiermee kom ik een beetje aan het einde van mijn praatje. Ik hoop dat ik jullie niet al te lang heb opgehouden.
  Ik wens iedereen een fantastisch, sportief, maar vooral gezond 2020 toe!