• Help je club, meld je aan als vrijwilliger

 • Onze hele club draait op een fantastische ploeg vrijwilligers. Het algemeen bestuur, het jeugdbestuur, alle commissies (sponsorcie, onderhoudscie, kantinecie, kledingbeheer etc etc etc), coördinatoren, ga zo maar door…. Allemaal mensen met hart voor onze club! Zonder deze vrijwilligers kan de club niet bestaan! De ene vrijwilliger stopt er een uurtje per week in, de ander is er dagelijks mee bezig….

  Maar, niet alleen door het stoppen van Mart de Lange als vrijwilliger, zijn er wat gaten ontstaan in ons vrijwilligersbestand die we graag zo spoedig mogelijk willen invullen.

  Wie weet zit er wat leuks voor jou tussen?! Je helpt ons, de club, en daarmee iedereen er ontzettend mee.

  Wij zijn met spoed op zoek naar:

  • Vrijwilliger Digitale Omgeving: Deze vrijwilliger, bij voorkeur met kennis en kunde op IT-gebied, beheert en onderhoud de websites en de emailadressen. Ook het beheer van de Google-drives wordt uitgevoerd door deze vrijwilliger. Verder werken wij binnen de club met het programma Sportlink. Ook het beheer van dit programma, alsmede het implementeren van de innovaties van dat programma, is een taak voor de vrijwilliger digitale omgeving.
  • Vrijwilliger Externe Communicatie: Iedere maand (en soms nog frequenter) verstuurt de club een nieuwsbrief met actuele onderwerpen. Iedereen kan kopij daarvoor aanleveren bij de vrijwilliger externe communicatie via een apart emailadres. Deze vrijwilliger maakt hier vervolgens een mooie nieuwsbrief van. Maar ook de content op de social media wordt verzorgd door deze vrijwilliger. Ook hier weer: iedereen kan kopij aanleveren en dat wordt dan na een laatste check door de vrijwilliger geplaatst op onze sociale kanalen. Ook de tekstuele inhoud op de websites zelf wordt even gecontroleerd door deze vrijwilliger. Tot slot ligt er een lijntje tussen deze vrijwilliger en de sponsorcommissie om de uitingen van sponsoren ook te kunnen optimaliseren.
  • Vrijwilliger ledenadministratie: Iedere aan-of afmelding die binnenkomt moet geadministreerd worden, het aanmeldingsproces is ondertussen overigens vergaand geautomatiseerd. Verder houdt deze vrijwilliger de juiste N.A.W.-gegevens, telefoonnummers en emailadressen bij en veranderingen daarin. Dit alles gebeurt in het programma Sportlink. De vrijwilliger wordt natuurlijk thuis gemaakt in dat programma.
  • Vrijwilligers coördinatie: Ieder lid (of ouder van dat lid) heeft een vrijwilligerstaak binnen de club. Kantinedienst of bestuursdienst zijn voorbeelden daarvan. Wil iemand niet die taken doen? Dan is er de mogelijkheid om dat af te kopen. De bijbehorende administratie is een taak voor deze vrijwilliger. Andere taak: Iedere vrijwilliger die met kinderen werkt bij onze club, moet een Verklaring Onbesproken Gedrag kunnen overleggen. De vrijwilliger die wij zoeken hiervoor houdt dit up to date.
  • Zaal coördinator, Johan Wessel heeft aangegeven aan het eind van het seizoen te stoppen met de coördinatie van de zaalvoetbaltak van Schagen United. De zaalvoetbaltak is een bloeiende en groeiende tak binnen onze vereniging en een mooie aanvulling van het voetbalaanbod. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het bijhouden van de zaalleden en het inschrijven voor de competitie. Meer informatie is te verkrijgen bij Johan.
  • Indelen kantinedienst, Karin Holvast heeft aangegeven aan het eind van dit seizoen te stoppen met de planning van de kantinediensten voor Groenoord. Het zelfde geldt voor Peter Renalda die dit deed op Nes Noord. We maken voor de kantinediensten gebruik van vaste ploegen en aan te wijzen vrijwilligers. Karin of Mike Mooij kan u helemaal informeren over de inhoud van de werkzaamheden en u op weg helpen bij de uitvoering.
  • Indelen bestuursdienst, nu we naar 1 complex gaan is de indeling van de bestuursdienst een stuk eenvoudiger en we maken daarbij vooral gebruik van vrijwilligers. Er is een duidelijke instructie en Mike kan u hierbij op weg helpen.

  Zit er iets tussen voor jou? Of heb je een andere aanvulling? Stuur dan even een mailtje naar fritsnieuwenhuizen@schagenunited.nl en we nemen spoedig contact met je op.