• Historie

  2 Schager voetbalverenigingen van oudsher de sportieve rivalen zijn per 1 juli 2019 gaan fuseren. Beide verenigingen met lange historie en de wortels diep in de samenleving van Schagen. Het katholieke SRC (1930), de Groen-witten en de Voetbalvereniging Schagen (sinds 1911), de Geel-zwarten vonden elkaar uiteindelijk in hetgeen ze beiden bezighoudt, de passie voor de voetbalsport.

  Geschiedenis van SRC

  Op 4 september 1930 werd de Schager Racing Club opgericht als opvolger van Quos Ego uit de jaren twintig. Men speelde op een stuk land aan de Nes. Na diverse verhuizingen in Schagen streek de club in 1971 neer op de huidige locatie in sportpark Groenoord. Enkele andere belangrijke momenten waren de oprichting van clubblad de Facet in 1951, de koninklijke goedkeuring in 1960, de KNVB-beker van district West I in 1976 en de oplevering van een kunstgrasveld in 2008.

   

  Het eerste ’Eerste’ van SRC spelend in Den Helder, december 1930.

  Quos Ego

  Midden jaren twintig werd in Schagen de voetbalvereniging Quos Ego ("ik zal je") opgericht. Deze naam was bedacht door de toenmalige pastoor van Heeswijk. Het was een vereniging voor en door katholieken. Een veld werd gevonden op het weiland van Portegies aan de Nes. Niet ideaal voor de voetbalsport maar voldoende voor de enthousiastelingen van het eerste uur. Door geldgebrek werd de club na enkele moeizame jaren in 1928 opgeheven.

  Lees verder.....

  Geschiedenis van VV Schagen

  Op 4 september 1930 werd de Schager Racing Club opgericht als opvolger van Quos Ego uit de jaren twintig. Men speelde op een stuk land aan de Nes.

   

  Lees verder.....