• Kemphanen uit 2021-2022 treffen elkaar voor de tweede keer in 2022-2023.

 • Komende zondag treft United op Groenoord de buren van Flevo. Beide streden zij vorig seizoen om de titel in 4A, waarmee Flevo uiteindelijk zegevierde. United wist via de nacompetitie ook de zo gewenste stap naar 3A te maken. Waar vorig seizoen de onderlinge resultaten dicht bij elkaar lagen (2-3 en 1-1), is dat dit seizoen niet anders. Op 16 oktober jl had United in Middenmeer, aan een goede fase genoeg om met 1-3 te winnen, waar de uitslag hoger had kunnen uitvallen. In de ranglijst is het verschil slechts 1 punt in het voordeel van United, dat op 4 staat waar Flevo zichtzelf terugvind op plaats 6.

  Na de laatste 3-1 thuiswinst op SC Dynamo oefende United bij SVW’27 en werd met een 1-9 winst huiswaarts gekeerd. In de daaropvolgende oefenwedstrijd tegen Alcmaria Victrix verloor een combinatie elftal van 2e en O19 iets wat geflatteerd met 1-5 van het nagenoeg complete eerste elftal van de wit zwarten uit Alkmaar.

  Afgelopen zondag werd door United, na eerst 1-0, met 1-2 gewonnen bij DWOW uit Wieringerwerf, mede door een winnend doelpunt van de 17 jarige Ryan Geenhuizen, die tegen SVW’27 ook al drie maal het net wist te vinden. De gelijkmaker werd door Robbert Jan Klein, met zijn bijna 37 de oudste man op het veld, op het scorebord gezet.

  Het is goed te zien dat er met o.a. Sören Prins, Gijs Schrieken, Sjors Kaandorp en Ryan Geenhuizen goede jeugd staat te trappelen om hun plek binnen de selectie op te eisen. Daarachter ontwikkelen ook andere jeugdige spelers om zich in de selectie te mengen.

  Niettemin heeft Robbert Jan Klein in de Schager Courant aangekondigd dat hij nog altijd gretig is om het komend seizoen zijn kwaliteiten te laten zien. Hoe mooi is het om ook nu een stap te maken om volgend seizoen in de 2e klasse uit te komen? De ambitie is er binnen de gehele selectie. Wedstrijd voor wedstrijd bekijkend richting een apotheose aan het einde van het seizoen.

  Zondag dus eerst de wedstrijd tegen Flevo zondag jl. winnend van Grasshoppers. Weet United met een overwinning afstand te nemen en dichter naar de top drie te kruipen? Het maakt het feestje na afloop met DJ Jeroen Linting nog een stuk feestelijker.  

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf volgende week zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/

  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729)

  United 2 gaat 12 maart in Anna Paulownal op bezoek bij Kleine Sluis 2.

  United JO19-1 ontvangt 11 maart om 15.45 uur Purmerend JO19-1.

   

  Tot ziens op Groenoord.