• Klinkende zege van Schagen United op Oosterend

  5 nov 2019
 • Na een nipte 1-2 nederlaag vorige week in eigen huis tegen koploper Medemblik , kwam Oosterend met een goed gevoel en met goede bedoelingen richting Schagen afgelopen zondag. Zou het misschien toch gebeuren om , net zo als het een aantal wekengeleden Texel’94 lukte , om punt(en) af te snoepen van Schagen United 1 en daarmee ook van die hatelijke 0 punten af te komen ?

  De eilandbewoners startten gedreven met de hoop om in het begin een doelpunt te scoren maar nadat een kleine 5 minuten enige hoop daarop was gekoesterd, was het de thuisclub die de regie in de wedstrijd overnam en alleen nog maar op de helft van de tegenpartij was te vinden. Tweemaal Jild Wardenaar en tweemaal Robbert Jan Klein wisten de doelman van Oosterend in de 1e helft te passeren wat een 4-0 voorsprong betekende met de rust. Direct na de thee was het opnieuw Robbert Jan die de 5-0 liet aantekenen. En nadat Oosterend-speler Bart de Lugt uit een vrije trap doel trof voor zijn ploeg , waren opnieuw Jild en Robbert Jan succesvol. En met name het doelpunt van Robbert Jan was van grote schoonheid..Jild had ook het genoegen om het 8e doelpunt en tevens , net als Robbert Jan, zijn vierde te maken terwijl Oosterend door een doelpunt van Yorgo Helleman voor de 8-2 eindstand zorgde.

  De blijdschap werd na de wedstrijd nog vergroot na bekendmaking van de overige uitslagen: verlies voor Succes 1 tegen Con Zelo en ook Flevo wist , na een 2-0 achterstand tegen koploper Medemblik , alsnog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen..

  A.s. zondag staat voor Schagen United een TOPduel te wachten:  de uitwedstrijd tegen koploper FC Medemblik 1 !

  Vanaf a.s. vrijdag is een uitgebreide voorbeschouwing op deze site te lezen.

   

  Ook SCHAGEN UNITED 2 wist de volle buit binnen te halen en daar zag het in de rust in Anna Paulowna zeker niet naar uit getuige het vertoonde spel van de mannen van coach Michel Stikfort. Gelukkig bleef het maar bij een 1-0 achterstand tegen Kleine Sluis 2. In de 2e helft waren de rollen omgedraaid en werd met strijd en wilskracht door doelpunten van Jard Mooij en Mees Bakker alsnog een mooie overwinning behaald en steeg SU 2 naar de 6e plaats op de ranglijst met 4 punten achterstand op koploper HSV 3 en laat nu a.s. zondag deze ploeg de tegenstander zijn op Groenoord om 11.30 uur ??!! Komen kijken dus !

   

  Alhoewel SCHAGEN UNITED 3 met een 1-2 voorsprong gisteren ging rusten in het uitduel tegen het hoog geklasseerde Koedijk 2  , konden de mannen van coach Lex Joosten deze stand in de 2e helft helaas niet vasthouden en moesten zij  , weliswaar met opgeheven hoofd , uiteindelijk een 4-2 nederlaag slikken.

  A.s. zondag ook een topduel voor SU 3 op Groenoord , waar om 14.00 uur het nog ongeslagen Zeevogels 2 als tegenstander wacht….                         Sem