• Martijn Gootjes terug op Groenoord

 • Hij keek uit naar een seizoen zonder voetbalverplichtingen. Toch ging hij overstag en keert hij terug als hoofdtrainer bij de club waar hij ooit, op zijn zestiende, als jeugdspeler kampioen werd. Hoofdtrainer was hij er ook al eens, hij promoveerde als eerste met de fusieclub. Martijn Gootjes is vanaf volgend seizoen weer te vinden op Groenoord als trainer van het eerste team van Schagen United.

  De club was na het late vertrek van Hans de Koning op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste elftal. Een trainer die de verbinding zoekt met de talenten van de nieuwe te formeren O23 teams. “Martijn Gootjes zijn naam viel al snel. Hij heeft in zijn vorige dienstverband bij Schagen United laten zien over deze capaciteiten te beschikken door resultaten te combineren met doorstroming van jeugdspelers”, aldus Frank Broersen namens het bestuur van de club. “Gedurende deze periode hebben meerdere talenten hun debuut gemaakt in het 1e elftal en promoveerden zowel het 1e als 2e elftal.” 

  Trainersvak
  “Mijn vertrek in 2022 was ingegeven door nieuwsgierigheid naar wat het trainersvak nog meer te bieden heeft”, geeft de trainer zelf aan. “De afgelopen twee jaar heb ik nieuwe inzichten opgedaan, waarbij de waarden als positiviteit, hard werken en samen sterk centraal staan.”

  Inmiddels in bezit van nieuwe papieren en twee jaar ervaring binnen een trainersstaf op 1e klasse en 4e divisie niveau bij c.s.v. BOL, keert hij komend seizoen terug op de velden van Schagen United.

  Geloof
  Martijn: “Het geloof in de kwaliteit van de huidige spelersgroep, gecombineerd met het aanstormende talent in de O23 teams, zorgde ervoor dat mijn voorgenomen voetballoze jaar alsnog wordt ingeruild voor een tweede fase van het hoofdtrainerschap bij Schagen United. Ik kijk er enorm naar uit.”