• Meidenvoetbal

  We nodigen alle dames en meiden uit om te komen voetballen bij Schagen United. Wil jij wel eens weten of je het leuk vind en kijken of het wat voor jou is? Kom dan geheel vrijblijvend naar een training en doe gewoon mee. De gehele maand augustus staan onze trainingen open voor sportieve en enthousiaste meiden. Met meidenteams in alle leeftijdsklassen in de competitie is Schagen United de vereniging waar je moet zijn om te voetballen. Goede begeleiding, trainers, materialen en de faciliteiten (eigen kleedkamers voor de meidenteams bijvoorbeeld) zijn helemaal ingericht voor de toekomst.

  Dames- en meidenvoetbal is de snelst groeiende sporttak van Nederland. Ook bij Schagen United zit de groei er flink in. Al jaren spelen diverse Schager meidenteams in de competitie en is er een prestatief damesteam.

  Meisjes spelen bij Schagen United zoveel mogelijk op hun eigen niveau, dat kan in gemengde teams maar ook in meidenteams. Voor de begeleiding en training van meiden/damesteams is er een speciaal protocol en zijn er richtlijnen opgesteld. Daarnaast is er een vrouwelijke vertrouwenspersoon actief, die los van bestuur de belangen van de dames en meiden behartigd. Duidelijke afspraken, wel zo helder. Het dames- meidenvoetbal is organisatorisch volledig geintegreerd binnen de vereniging.

  Martien de Graaf Meidentoernooi

  Een eigen meidentoernooi bij Schagen United onder de naam Martien de Graaf Meidentoernooi. Voor het eerst in de 102 jarige geschiedenis werd dit toernooi aan het eind van het voetbalseizoen in 2013 georganiseerd bij VV Schagen. Het bleek een schot in de roos. Met 14 meidenteams in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar, was het toernooi snel volgeboekt. Het meidenvoetbal kent al jaren een stormachtige ontwikkeling en binnen Schagen United wordt het meidenvoetbal zeer serieus opgepakt. Met 8 meidenteams in alle leeftijdsgroepen en een damesteam timmert Schagen United behoorlijk aan de weg.

  Ontstaan Martien de Graaf Meidentoernooi

  Maar waar zou het meiden- en damesvoetbal staan zonder de niet aflatende inzet van vele vrijwilligers. Na het succes van het eerst gehouden meidentoernooi is er voor gekozen om het meidentoernooi de naam mee te geven van zo'€™n vrijwilliger die jarenlang, tot zijn overlijden op 21 maart 2013 aan toe, zijn meiden, het (dames) team als begeleider jaren heeft geholpen. Een eerbetoon aan Martien de Graaf die als steun en toeverlaat, als vrijwilliger, wekelijks en altijd in de weer was voor het meidenvoetbal. Met recht en met respect heet het meidentoernooi vanaf 2013 Het Martien de Graaf Meidentoernooi.

  Verenigingen kunnen informatie inwinnen bij de toernooi coordinator via toernooien@SchagenUnited.nl voor informatie over het meiden- en damesvoetbal kan contact worden opgenomen met de meiden- en dames coordinator via: meidenvoetbal@SchagenUnited.nl