•  

    Door gisteravond op sportpark Groenoord een eclatante 5-1 zege te boeken op zondag 3e klasser SEW 1 , heeft Schagen United 1 zich verzekerd van een vervolg van het bekertoernooi van de KNVB West 1.

    Alhoewel de ploeg uit Nibbixwoud een aantal vaste krachten miste waaronder ook topscoorder en oud Schagenspeler Mitch Rekveld , was het de thuisclub die vanaf het begin van de wedstrijd de toon zette wat snel resulteerde in een 2-0 voorsprong. Beide doelpunten werden gescoord door aanvoerder Robbert Jan Klein. Een flink aantal kansen aan Schagen United-zijde leverde in het verloop van de 1e helft helaas geen goals op en was het  SEW die nog voor de thee een gaatje in de SU-verdediging wist te vinden zodat met een 2-1 stand werd gerust.

    In de 2e helft was het al snel  Jild Wardenaar die met een hard schot zijn ploeg op een 3-1 voorsprong zette en daarmee zijn totale productie in het bekertoernooi van dit seizoen op 7 treffers bracht. Het verzet van de ploeg van trainer Volkert Jan Putting was daarmee gebroken en met nog 2 doelpunten van aanvoerder Klein , waarvan de laatste van grote klasse was , kwam een 5-1 eindstand op het scorebord te staan en gaat Schagen United in de koker voor de 2e knock-out ronde van het bekertoernooi ! Klasse mannen .

    A.s. woensdag , 30 oktober , zal om 11.00 uur op het sportcentrum in Zeist de loting plaatsvinden tussen de overgebleven 72 clubs in het district West1 . De loting is live te volgen op het twitter account van de KNVB.  @KNVBWEST1.

    Uiteraard hopen we op een aansprekende club en het zal mooi zijn als die wedstrijd op Groenoord wordt gespeeld. Geplande speeldatum is het weekend van 16/17 november. Wordt vervolgd…