• O23 van start bij Schagen United

  • Na meerdere gesprekken binnen de vereniging met onder andere de leden van de Commissie Voetbal Zaken, de hoofdjeugdopleiders (HJO's), de senioren staf, de spelersraad en het bestuur is er een knoop doorgehakt: vanaf seizoen 2024/2025 speelt Schagen United met een Zondag 1 en de twee selectieteams O23-1 en O23-2.

    Michel Stikfort neemt, met al zijn ervaring in het klaarstomen van talent voor het eerste elftal, de O23-1 onder zijn hoede, waarbij er zeer nauw contact is tussen de O23 selectie en de Zondag 1 selectie van hoofdtrainer Hans de Koning.

    De O23 selectie wordt gevuld met spelers uit het huidige 2e elftal, de huidige O19 lichting en mogelijk een aantal spelers uit de overige seniorenteams. Daarnaast zijn er contacten met oud jeugdspelers van vv Schagen, SRC en Schagen United om wellicht terug te keren naar Schagen. Beide O23 teams zullen gaan spelen in de 4e divisie JO23 op zaterdagmiddag.


    Een stukje achtergrond
    De KNVB biedt sinds een paar jaar de nieuwe O23-competitie aan om clubs te helpen met het behoud van junioren. Op basis van onderzoek onder voetballers en door signalen vanuit clubs werd duidelijk dat jongeren moeite hebben met de overstap van de jeugd naar de senioren. Dit signaal is opgepakt door de KNVB. Door middel van het verlengen van de overgang naar de senioren bieden ze voetballers zo de mogelijkheid om langer met en tegen leeftijdsgenoten te blijven voetballen, wat het voetbalplezier ten goede komt en dus bijdraagt aan het behouden van junioren voor het voetbal.