• Plaatst Schagen United zich voor de volgende ronde?

 • Goede resultaten Schagen United in bekertoernooi.
  Plaatst Schagen United zich zaterdag voor de volgende ronde?

  Na het knappe gelijke spel tegen bijna 4e divisionist Kolping Boys in de eerste ronde van de bekercompetitie, wachtte in de tweede ronde RKSV DCG uit de 2e klasse B. Een niet te onderschatten tegenstander die al sinds 2014 in de tweede klasse speelt en begin deze eeuw zelfs in de 1e klasse acteerden.

  Op een bloedhete zondagmiddag, waar voetballen misschien wel niet eens verantwoord was, kwam Schagen United goed uit de startblokken. Door vanaf de aftrap druk te zetten werd er geen ruimte gegeven en bleken zij zo van slag van al die dreigende Schagen United middenvelders, onder aanvoering van Thomas van Klaveren, dat de bal al in de 5e minuut pardoes in het doel belandde.

  VOORSPRONG
  In de eerste twee bedrijven (om de 15 minuten werd een drinkpauze ingelast) wisten de Amsterdammers hier niets tegenover te stellen. Tegelijkertijd verzuimde Schagen United om de voorsprong met twee, drie doelpunten uit te breiden. Hier was niet alleen de ontbrekende scherpte en de hitte debet aan, ook het continue vlaggen van de Amsterdamse assistent, die nimmer op één lijn met de laatste lijn stond en wiens appelleren door de leidsman steevast werd overgenomen stond regelmatig vrije doorgang in de weg. Zo werd de van de eigen helft startende Robbert Jan Klein pardoes afgevlagd. Pas in het derde bedrijf van de eerste helft wisten de Amsterdammers in de 16 voor Noah Kuijpers te komen, waar zij niet ongevaarlijk bleken.

  Na enkele wijzigingen in het spelsysteem en met Niels Spaans voor Stijn Buik, die in de eerste helft weer een ‘keekje’ kreeg, zoals DCG in de eerste helft veelvuldig handen en voeten nodig had om Schagen United te stuiten, was het begin van de tweede helft wederom voor Schagen United. Al in de 47ste minuut wist Sjors Kaandorp vanuit een van de achterlijn teruggetrokken voorzet van Søren Prins de bal binnen te tikken. Wederom stond de overijverige assistent te vlaggen welke terecht door de scheidsrechter werd genegeerd. Vier minuten later was er de 0-3 van door Ryan Geenhuizen.

  STEMPEL VAN DE SCHEIDS
  De wedstrijd leek gespeeld ware het niet dat de bijzonder leidende scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd begon te drukken. Daar waar het fysieke spel van de Amsterdammers in de eerste helft werd getolereerd en weggewoven, werd elke lichte touche aan Schagen United zijde bestraft. Eén van deze vrije trappen werd vanaf de 16 knap om de muur gespeeld, Noah Kuijpers kansloos latend. Er vloeide weer wat geloof in de gelederen van DCG, dat zich naast fysiek, ook verbaal liet gelden. De scheidsrechter liet zich hierin ook niet onbetuigd. Het kwam zijn overzicht en beslissingen niet ten goede. Zo ontging hem de ferme elleboogstoot die Thomas van Klaveren van een overijverige Amsterdamse middenvelder mocht ontvangen.

  Uiteindelijk bloedde de wedstrijd dood, de hitte, de drinkpauzes, de vele wissels, het kwam het spel niet ten goede. Tegen het einde mocht de 16-jarige reserve doelman Cristian Fizidean verrassend zijn debuut maken. Niet op zijn vertrouwde plek in het doel, maar als rechtsbuiten voor de met kramp kampende Ryan Geenhuizen. Trots ging Cristian nog even snel op de foto. 😉

   

  LAATSTE WEDSTRIJD BEKERPOULE
  Zaterdag aanstaande om 17.00 uur is de laatste wedstrijd in deze bekerpoule. Schagen United 1 speelt een thuiswedstrijd tegen zaterdag 2e klasser Zwaluwen ’30 uit Hoorn.

  Een geduchte tegenstander die tot het vorige seizoen, waarin het degradeerde, op 1ste klasse en landelijke hoofdklasse (tegenwoordig 4e divisie) niveau speelde. Zij speelden in de eerste ronde met 0-0 gelijk tegen DCG en verloren het afgelopen weekend met maar liefst 8-4 van Kolping Boys.

  Op papier kan Schagen United zich al enigszins zeker voelen van een volgende ronde, maar het zou zomaar kunnen dat de Zwaluwen zich willen revancheren voor de duidelijke nederlaag in Ouddorp. De mannen van Schagen United kunnen alle support dus goed gebruiken zaterdag!

   

  Schagen United – Zwaluwen ‘30 doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je voor het komende seizoen nog geen minuut gekocht? Wees er dan snel bij om al vanaf nu elke thuiswedstrijd mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/minuut-van-schagen-united-2

  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729)

   

  Schagen United 2 won zondag met 3-1 van DSOV, doelpunten Noah Sanchez, Jard Mooij en Joris van Dijk, en speelt zondag om 11.00 uur in Breezand zijn bekerwedstrijd tegen ZAP 2. Het tweede is nog na het eerdere krappe verlies tegen Zwanenburg nog altijd kansrijk voor de volgende ronde. Hiertoe is winnen noodzakelijk.

  Schagen United JO19-1 bekert zaterdag 16 september op De Streepjesberg om 14:45 uur tegen FC Den Helder JO19-1. Schagen United won zijn eerste wedstrijd met 4-2 tegen De Zouaven JO19-1. Een gelijkspel volstaat, al zullen de youngsters voor de winst gaan.

  Tot ziens op Groenoord.
  HK.