• Raad bespreekt plannen voor de toekomst van Groenoord

 • “In dit raadsvoorstel wordt voorgesteld om uitvoering te geven aan de realisatie van het nieuw te bouwen clubgebouw met bijbehorende openbare ruimte. Dit komt voort uit het raadsbesluit van december 2020 over project Sportcarrousel. Daarnaast wordt voorgesteld om nu te anticiperen op het in de toekomst aansluiten van de sporthallen en turnhal op het clubgebouw.”

  Het is de samenvatting van het raadsvoorstel over de plannen voor sportpark Groenoord die woensdag 19 april aanstaande in de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad worden besproken.

  In de huidige plannen wordt uitgegaan van de bouw van een nieuw multifunctioneel clubgebouw voor voetbalvereniging Schagen United, Hockeyclub Magnus en Handbalvereniging Schagen. Ook de Stichting Kinderopvang Regio Schagen krijgt een vaste plek in het plan dat is begroot is op ongeveer 9 miljoen euro. Het verzoek aan de raad is om dit bedrag beschikbaar te stellen. 

  Van dit bedrag is 6,4 miljoen nodig als garantstelling om bij een bank de financiering rond te krijgen voor de bouw van de sportaccommodatie. Daarnaast is er 1,6 miljoen begroot voor de inrichting van de openbare ruimte en ruim € 850.000,- om de accommodatie aan te laten sluiten op een mogelijke nieuwe sporthal.

  De oordeelsvormende vergadering start om 19.30 uur in het gemeentehuis en toegankelijk voor iedereen. Aanstaande dinsdag (11 april) is er (ook in het gemeentehuis) een openbare informatieavond over bovenstaande plannen. Deze start om 20.00 uur.

  Benieuwd naar het raadsvoorstel en alle bijbehorende stukken lezen? Je vindt ze HIER.