• RJacco wint pubkwis Schagen United zondag selectie

  17 nov 2020
 • Nu in Corona-tijd, met de actuele overheidsmaatregelen, de competitie is stilgelegd, en trainingen slechts in tweetallen plaats kunnen en mogen vinden, heeft de Schagen United selectie zich dit weekend vooral gericht op het vergroten van de teamgeest en saamhorigheid gezocht binnen een pubkwis.

  Duidelijk is dat de mannen elkaar en de trainingen missen. De selectieraad onder aanvoering van Jort de Vries en Nick Velt hebben daarom initiatief genomen en een soort van pubkwis gemaakt, waar met veel plezier, individueel en in tweetallen maar naar later bleek, soms ook in niet  geheel legale drietallen en viertallen aan werd deelgenomen. De kwis bestond uit algemene voetbalvragen, selectieweetjes (wie heeft de meest gespierde en omvangrijke triceps binnen de selectie?), roddel en achterklap.

  Opvallend was dat vooral de technische staf en de teammanager lang aan kop gingen. Uiteindelijk maakten de vragen over roddel en achterklap het verschil ☹ en rolde het duo het duo RJacco als winnaar uit de bus. Op plaats twee gevolgd door Mark en Mats (M&M’s + C?) en De Trainers op plaats drie. Eerste individuele strijder leek Mike J te zijn op plaats 4, echter hij bleek diep achter in zijn jongerenwoning toch steun en hulp te hebben gehad van enkele verstopte selectieleden. Het was in ieder geval niet zijn moeder! Waardoor uiteindelijk De Teammanager als morele winnaar uit de bus kwam. Echter met morele winst kom je uiteindelijk niet ver. Levert gewoon iets op! De wereld is niet zo eerlijk als dat deze doorgaans lijkt.

  De winnaars zullen naar verwachting en meer vol hoop, komende donderdag door trainer Martijn Gootjes worden beloond voor hun alwetendheid. Tenminste als de overheid v.a. komende dinsdag de ruimte geeft om weer in viertallen te trainen. Momenteel houdt de selectie zich individueel en in tweetallen fit met oefeningen van de technische staf.

  Naar verwachting zal de KNVB in het meest gunstige geval vanaf half januari de competitie weer herstarten. Let us keep our fingers crossed.

  In elk geval goed om te zien hoe de SU selectie de betrokkenheid met elkaar vergroot middels activiteiten zoals deze. Over twee weken zullen De Trainers en de Teammanager een volgende gezellige online avond organiseren.

  De meest omvangrijke triceps   bleek die van Dion Tromp te zijn.

  HK.