• Schagen United begint pas tweede helft te voetballen

    7 sep 2020
  • Zondag stond voor zowel Schagen United 1 als Schagen United 2 de 2e bekerwedstrijd op het programma. Een stijgende lijn was absoluut zichtbaar bij de 2e groep, getuige de overtuigende 4-0 overwinning op VVS’46 uit Spanbroek. Na de vroege 1-0 (10e minuut Nick Velt) leverden 3 doelpunten in het laatste kwartier een volle buit op. In de 78e (wederom Velt), 87e (Jorn Braaksma) en 88e (Tom Snoeck) minuut werd er gescoord en zorgden zo voor een prachtige overwinning voor de mannen van de nog steeds ongeslagen coach Michel Stikfort! Met de 3e en laatste bekerwedstrijd komende zondag (11.30 uur op Groenoord tegen WV HEDW uit Amsterdam) zijn de kansen om de knock-outfase te bereiken binnen handbereik. Klasse!!

    Iets later in de middag begon in Egmond aan Zee de krachtmeting voor Schagen United 1 tegen Egmondia. Voor de 2e maal deze week werd er dus aantreden tegen een 3e klasser. Was dat iets teveel gevraagd van onze strijders? Of speelde het hobbelige (gras)veld, dat al weken niet was gemaaid, een nadrukkelijke rol? Hoe dan ook, de beginfase was absoluut ver onder het niveau dat deze ploeg aankan. Egmondia deed waar ze goed in zijn. Simpel spelen, vooral vanuit de lange bal van achteruit en anticiperen op fouten bij de tegenstander. Vanmiddag hadden ze geluk, want dat gebeurde dikwijls. Eén zo’n moment leverde in de 11e minuut een vrije trap op, op een gevaarlijke positie, die vervolgens onhoudbaar langs de muur achter Martijn Blaauboer werd geschoten, 1-0. Na deze achterstand volgde een 2e teleurstelling door het geblesseerd uitvallen van Kevin Weggemans. Wendy Borst zal komende week weer alles in het werk stellen om Kevin weer snel aan te laten sluiten bij de groep. Milan Bakker kwam voor hem in het veld. Heel veel balbezit zonder enig gevaar zorgde ervoor dat er tot aan de rust niets meer aan de stand veranderde.

    Direct na rust kwam Doni Bregovina in het veld voor Cas Schoen, waardoor Mike Julsing terugschakelde naar een verdedigende rol en Doni zijn positie overnam. Met de jonge groeibriljant (17 jaar!!) kwam er meer energie en een veel betere beleving in de ploeg en veranderde het beeld van de wedstrijd. Of werden de in de rust geplaatste opmerkingen op de juiste wijze ingeschat en goed beantwoord? Een hoger baltempo bleek toch mogelijk op dit veld en met de juiste spirit werd Egmondia achteruit gedrongen. Het wachten was op de goal. Toch duurde het tot de 68e minuut totdat Jild Wardenaar de ban brak met een prachtige volley. Na deze 1-1 verdween het geloof op een goed resultaat bij Egmondia. Na 1-2 van Mike Julsing en de spitsengoal van nogmaals Jild was de 2e zege deze week binnen. De belangrijkste les in voetbal hebben we vandaag wel geleerd; begin als *TEAM* met de juiste beleving en met de wil om te winnen aan een wedstrijd! Desondanks zijn twee 3e klassers verslagen binnen 6 dagen en dat biedt veel perspectief. Ondanks de diverse verbeterpunten is dat een groot compliment waard! Schagen United 1 en Schagen United 2 allebei 6 uit 2. Dinsdag weer verder op het trainingsveld en zondag richting WV-HEDW (SU2) en Oosthuizen (SU1)....

    Martijn Gootjes.