• Het is Schagen United afgelopen zondag niet gelukt om koploper Con Zelo 1 “beentje te lichten “.. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Waarland met 1-3 te sterk voor de thuisclub.

  Binnen 2 minuten was de stand al 0-1 nadat een foutje van SU-goalie Martijn Blaauboer direct werd afgestraft. Het duurde even voordat deze tik verwerkt was en Con Zelo kreeg ook kansen op een 2e treffer maar vond nu wel de SU-doelman op zijn weg. In de 21e minuut kwamen we op gelijke hoogte toen Jild Wardenaar adequaat reageerde op een scherp aangesneden vrije trap van Jacco Sijnesael en dat gaf de thuisclub weer kleur op de wangen... Het bleef tot de rust bij die 1-1 stand en met goede hoop traden we aan voor de 2e helft.

  Direct vanaf de aftrap was het echter Con Zelo die veel scherper uit de kleedkamer kwam en al direct voor gevaar zorgde. Hun strijd en vechtlust en ook aanvallende kwaliteit waren ons te machtig en dat resulteerde in 2 tegengoals en hoewel over onze werklust zeker niet te klagen was , konden we nauwelijks hun sterke en verbeten spelende achterhoede angst aanjagen en gingen de 3 wedstrijdpunten, op basis van de 2e helft , terecht mee naar Waarland.

  Conclusie is dat tegen de top 3 van de competitie uiteindelijk geen enkel wedstrijdpunt werd behaald zodat een 4e plaats een goede afspiegeling is van het verloop van de 1e seizoenshelft, welke overigens komende zondag met een uitwedstrijd tegen Callantsoog 1 wordt afgesloten. Een voorbeschouwing is vanaf vrijdag op deze site te lezen.

   

  Ook koploper Schagen United 2 leed een nederlaag. ZAP 3 bleek op Groenoord te sterk en boekte een 0-2 overwinning op de mannen van coach Michel Stikfort die overigens wel een aantal vaste basiskrachten moest missen. Met 2 punten achterstand op de nieuwe koploper VVW 3 , wordt nu een 4e plaats op de ranglijst ingenomen en wordt ook door SU 2 komende zondag de 1e seizoenshelft afgesloten. SEW 2 uit Nibbixwoud is op 8 december de tegenstander en een overwinning daar zou een mooie afsluiting zijn van 2019…

   

  Schagen United 3 smaakte wel het genoegen van een overwinning! KSV 2 uit Heerhugowaard werd met liefst 5-2 verslagen op Groenoord en dat bekende een 2e overwinning in deze competitie voor de mannen van coach Lex Joosten. Grote man aan SU-zijde was Jesse Vogelsang die liefst 4 doelpunten voor zijn rekening nam terwijl ook Menno Ruyter wist te scoren. Een 9e plaats in de reserve 4e klasse wordt nu bezet. A.s. zondag is Victoria Obdam 2 , welke ploeg momenteel een 8e plaats bezet, de tegenstander. Opnieuw een SU-overwinning te vieren ?