• Schagen United heeft flinke ambities voor het vrouwenvoetbal

  • Nadat er de afgelopen jaren al mooie stappen zijn gezet, zijn er voor komend seizoen flinke ambities uitgesproken als het gaat om het vrouwenvoetbal binnen Schagen United. Lex Joosten is recent door het bestuur aangesteld om het werk van de huidige hoofdcoach Diego Vanelli verder uit te bouwen. Zijn opdracht: het hoogste damesteam  verder klaarstomen om structureel minimaal in de tweede klasse een rol van betekenis te spelen.

    Lex heeft ontzettend veel zin in. Naast dat hij al sinds 1977 als speler en de laatste jaren als trainer/coach binnen de club actief is, heeft hij zich ook in professioneel opzicht sterk ontwikkeld.

    “Ik heb de afgelopen twee jaar onderdeel mogen uitmaken van de technische staf van de herenselectie, en ben in afronding van mijn VC2 diploma (UEFA-C). Van deze en voorgaande trajecten heb ik ongelooflijk veel geleerd. En al die lessen breng ik nu mee naar onze damestak.

    Het samen doen, daar geloof ik in. Ik zie de potentie en de ambitie van de club en de dames en die ervaar dat zelf ook. Ik denk dat Schagen United al veel zeer goede speelsters in huis heeft. Daarnaast zit et nog veel ontwikkeling in. Het professionaliseren van deze tak zal leiden tot meer aanwas vanuit de eigen jeugd en uit de brede regio. Daar ben ik van overtuigd. We gaan er iets moois, iets op niveau, maar vooral iets sportiefs van maken!”