• Schagen United ook deze bekerwedstrijd te sterk voor Egmondia

 • De kop is er af! Wat heerlijk om weer een officiële wedstrijd te kunnen en mogen spelen. Onder prima omstandigheden op een zonovergoten Groenoord stonden United en het Egmondia van trainers Gerard van Stralen (voorheen SRC) en Tristan Ooms tegenover elkaar. Niet voor het eerst, want vorig bekerseizoen stonden beide teams ook al tegenover elkaar. Destijds in Egmond aan Zee, waar United de winnaar was.

  Beide teams betraden niet op volle sterkte het veld, aan beide zijden werden toonaangevende spelers gemist. Een halve marathon in Parijs, vakantie en de Max Verstappenkoorts waren hier debet aan. United wist zich hier het beste tegen te wapenen. Trainer Martijn Gootjes prijst zich gelukkig met een goede en gelijkwaardige selectie waar zeker 20 man aanspraak kunnen maken op het eerste elftal. De concurrentiestrijd zal groot zijn. Teleurstelling net zo. In de voorbespreking gaf de trainer aan dat niemand echt zeker is van een plekje in de eerste 15, en dat de wedstrijdselectie per wedstrijd anders zou kunnen zijn. Hoe mooi dat United elkaar sterken kan maken. De wil om te presteren boven het moeten. Hoe mooi groeit de selectie komend seizoen naar elkaar? Resultaten kunnen niet uitblijven.

  De eerste helft was United nadrukkelijk de bovenliggende partij. Al in de eerste minuut kreeg debutant Matz Mathot, eerste jaars senior, een grote kans welke de Egmondia keeper met kunst en vliegwerk en met het nodige fortuin wist te verijdelen. Het spel speelde zich grotendeels op de helft van de bezoekers af. Egmondia wist slechts sporadisch vanuit stilstaande momenten enigszins gevaarlijk te worden. Keeper Noah Kuipers, die zich vandaag mocht laten gelden, Martijn Blaauboer verdedigde vandaag het doel van het tweede, had een rustige middag.

  Prima spel dus van United, hoog tempo en flitsende combinaties, die helaas af en toe in schoonheid en onbegrip stranden. United mag zichzelf het verwijt maken dat zij zichzelf niet met doelpunten beloonden. Schoten moesten toch meer tussen de palen en het fortuin van de keeper, dat het hem in de steek zou laten. Veel gegrabbel en wellicht toch een grotere alertheid.

  De kleedkamers werden in de rust met 0-0 opgezocht.

  In de tweede helft bleef het spelbeeld identiek aan dat van de eerste. Het veld breed houdend en druk geven was Egmondia te machtig. Na 10 minuten wist de doelman een schot van Mark de Vries, van buiten de 16, niet klem te pakken en liet de bal van zijn borst stuiteren. De alerte Brent Braaksma wist de bal op te pikken, de keeper te omspelen en kon de bal rustig in het lege doel schuiven. 1-0.

  Binnen 5 minuten was de wedstrijd gespeelt. De eerstvolgende aanval eindigde in een steekbal door het midden welke Brent Braaksma en Robert-Jan Klein samen voor de keeper zette, waarbij Brent, Robert-Jan in de gelegenheid stelde om te scoren. De Egmonder assistent scheidsrechter probeerde nog met een ampel vlagsignaal de prima leidende scheidsrechter Visser te overtuigen, echter deze negeerde het signaal aangezien Robert-Jan duidelijk achter de bal bleef. 2-0

  Egmondia leek geknakt, ondanks de felle aanmoedigen van hun laatste man die zich vooral verbaal liet gelden. Met Jeroen Pater, die uit voorzorg op de bank begon, voor Rik Schoen, Doni Bregovina voor Robert-Jan, Jorn Braaksma voor de moegestreden Matz Mathot, leek United de wedstrijd rustig uit te spelen. Het wachten was op nog enkele goals om de wedstrijd op het slot te gooien. Hoe onverwachts kwam Egmondia in de 83ste minuut uit een verre ingooi, welke in het midden van Noah Kuipers, Danny Reijne en Jeroen Pater viel, op 2-1. De spits kon simpel intikken.

  Veel onrust leverde dat echter niet meer op. Ook geen kansen.

  Dank aan de prima leidende scheidsrechter Visser.

  Komend weekend speelt United in De Noord tegen het Hugo Boys van trainer Ron Weinbrecher (voorheen SRC), dat in Egmond a.d. Hoef met 4-0 verloor van Zeevogels.

  Het tweede won eerder op de dag eenvoudig met 4-1 van AFC TABA met drie goals van Jorn Braaksma en één van Sören Prins (O19). Ook Sjors Kaandorp (O19) mocht nog verdienstelijk invallen. Dank mannen!

  Komende weekend treedt het tweede in Beverwijk aan tegen De Kennemers dat met 7-2 bij Velsen verloor.

  De wedstrijd tegen Egmondia is onderdeel van de minuut van Schagen United. De winnende minuten zijn minuut 55 en minuut 58.

  De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door naar Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog voldoende minuten beschikbaar.

  H.K.