• Schagen United ook te sterk voor Hugo Boys.

 • Op een mooie zondagmiddag in De Noord, was Schagen United op een prima grasmat te sterk voor het Hugo Boys van trainer Ron Weinbrecher. Het werd een mooie 2-4 overwinning.

  Van te voren was het de mannen van Martijn Gootjes duidelijk dat men deze 3e klasser niet mocht onderschatten. Al is het de ambitie van Hugo Boys om zichzelf vooral veilig te spelen, qua wilskracht en fysieke inzet staan zij hun mannetje. Soms ook een beetje te, zo zou Jeroen Pater aan den lijve ondervinden. Bij een 2-3 stand ging de spits van Hugo Boys in de ogen van de matig leidende scheidsrechter van Ham te ver en kon hij met direct rood inrukken. Met de afdrukken van de noppen in zijn enkel liet Jeroen zich uit voorzorg wisselen.

  United begon energiek en wilskrachtig aan de wedstrijd. Door druk te zetten op de beide vleugelverdedigers en voorstopper van de Boys, werden meerdere kansen gecreëerd. Helaas waren deze niet aan United besteed. En als vaker in dit soort situaties, viel de goal uit het niets aan de andere kant. Te simpel konden de Boys door de verdediging combineren … Het niet krachtig ingrijpen leidde tot de 1-0 in de 10ste minuut.

  United liet zich niet uit het veld slaag en bleef druk zetten. De verdedigers wilden en konden niets anders dan terug. Een terugspeelbal op de keeper werd Hugo Boys noodlottig. Milan Bakker zette druk op de keeper die in het nauw gebracht vreemde keuzes maakte. In plaats van de bal achter te laten lopen of over de zijlijn uit te schieten, liet hij zich verleiden tot een voetballende oplossing, het geen hem een ernstige blessure opleverde en Milan Bakker in staat stelde om in de 18ste minuut de bal in het lege doel te spelen. 1-1.

  De blessure van keeper Kevin Vanblarcum zorgde voor een onderbreking 20 minuten. Een keeper uit het tweede moest uit de kantine gevist worden. In het vervolg van de eerste helft waren de mannen van United zo goed om deze tweede keeper in te schieten. Onder aansporen van trainer Martijn Gootjes, om het veld vooral breed te houden, kon een voorzet van links van Milan Bakker door Robin Schouwvlieger in de 34ste minuut bij de tweede paal in het doel gegleden worden. 1-2.

  Het leek het begin om tot het verder uitbouwen van de voorspreng te komen. Niets bleek minder waar. Ook nu weer kwam Hugo Boys uit het niets op gelijke hoogte. De van afstand leidende scheidsrechter negeerde tot verrassing van de gehele verdediging, het vlagsignaal van assistent Rinus Bogerd. Waardoor Hugo Boys in de 40ste minuut wel heel makkelijk de bal in het doel van de verbouwereerde keeper Martijn Blaauboer kon schuiven. 2-2. Terecht of niet, les voor United is om door te gaan tot het fluitsignaal gegeven is. 

  Met opgestroopte mouwen werd de 2e helft aangevangen. Het spelbeeld was gelijk aan dat van de eerste 45 minuten. United dat het meeste balbezit had, maar niet tot scoren wist te komen. Totdat Robert Jan Klein in de 54ste mocht aanleggen voor een strafschop. Milan Bakker werd bij een voorzet over rechts vol in de rug gesprongen en een doelkans ontnomen. Onberispelijk schoot RJ de bal in de rechterbovenhoek, de keeper kansloos latend.

  In de daaropvolgende minuut liet de Hugo Boys spits zich gaan en kreeg het rood voorgehouden. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. De Boys beperkte zich tot tegenhouden en een grotere uitslag te voorkomen. Met Rik Schoen en Jild Wardenaar voor Kevin Weggemans en Jeroen Pater probeerde United de verdediging uit elkaar te spelen, echter bleven de speldenprikken beperkt tot afstandsschoten van buiten de 16. Een van deze prikken van Milan Bakker zorgde in de 72ste minuut voor de 4-2 waarmee de wedstrijd in het slot viel. Met Jorn Braaksma, die eerder op de dag drie keer scoorde in Beverwijk, voor de moegestreden Milan Bakker, wist de United voorhoede zich niet meer te onderscheiden.

  Man of the match: Milan Bakker, hij was bij alle vier de goals betrokken!

  In een spannende derby in het Egmondse wist Zeevogels met 4-3 bij Egmondia te winnen. Het zorgt voor een mooie finale komende zondag op Groenoord waar Zeevogels en United onderling mogen uitvechten wie van hen in de knock-out fase van het bekertoernooi mag uitkomen.

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf volgende week zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog voldoende minuten beschikbaar.

  Eerder op de dag deed Schagen United 2 zich met 5-0 tekort bij De Kennemers 2. Volgens coach Michel Stikfort en de spelers zelf had het in dubbele cijfers kunnen eindigen als alle kansen waren benut.

  Komende zondag strijd ook United 2 om de volgende ronde van het bekertoernooi. Tegen RKVV Velsen 3 kunnen zij zich zelfs een kleine nederlaag veroorloven, echter daar zullen de mannen het niet op uit laten komen.

  Tot komende zondag op Groenoord.

  H.K.

   

  Het 4e haalde vandaag thuis uit tegen Koedijk, 10-4 en het 6e zelfs met 15-1 tegen Den Helder.
  De vrouwen van Kolping waren te sterk voor de vrouwen van Schagen United, 0-3.
  Uit moest het 5e het afleggen tegen het 2e van Duinrand, 9-0.