• Het college van Schagen heeft een knoop doorgehakt. Voetbalclub Schagen united kan straks volledig worden gehuisvest op Sportpark Groenoord. Honk- en softbalclub The Rangers gaat naar het complex van de vroegere VV Schagen in Nes Noord. 

  Het plan wordt in oktober voor de eerste keer voorgelegd aan de gemeenteraad van Schagen. Dat is nodig, omdat de veranderingen ongeveer 3,4 miljoen euro gaan kosten. 

  Deze kosten bestaan vooral uit de aanleg van nieuwe velden. Vernieuwing van de kantines en kleedkamers zullen door de clubs zelf moeten worden opgebracht. 

  De keuze om The Rangers naar Nes Noord te verplaatsen is opmerkelijk. Die club telt slechts 29 leden en is daarmee veel te klein voor het complex op De Nes. 

  In Nes Noord liggen nu 3 voetbalvelden. De gemeente heeft nog niet nagedacht over woningbouw op een deel van het terrein. De bouw van woningen zou een deel van de kosten kunnen opbrengen.  

  Wethouder Joke Kruit gaf eerder aan groot voorstander te zijn van één nieuw complex voor álle verenigingen. Het college ziet dat nu nog niet zitten.

  In december neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

   

  bron: NoordkopCentraal.nl