• Schagen United sluit bekervoorronde af tegen Oosthuizen.

  11 sep 2020
 • Komende zondag om 14.00 uur treed Schagen United voor het derde duel in de districtsbeker, op Groenoord, aan tegen Oosthuizen.

  Na de twee eerdere, ogenschijnlijk makkelijk, gewonnen wedstrijden tegen DWOW en Egmondia, wacht met Oosthuizen, waar, bij mijn weten noch SRC noch Schagen, eerder in competitieverband tegen heeft gespeeld, de derde tegenstander in de voorronde van de beker.

  Oosthuizen heeft zijn eerste wedstrijden verloren. Na een krappe thuisnederlaag tegen Egmondia werd vervolgens in Wieringerwerf ruimer verloren. Betekent dit dat Schagen United een eenvoudige middag tegemoet gaat? Ik denk het niet. De weliswaar ruime overwinningen verhullen dat Schagen United beide wedstrijden niet goed zijn begonnen. Twee keer werd eerst een tegengoal geïncasseerd om vervolgens de wedstrijden alsnog naar zich toe te trekken. Daartoe waren in de rust wel de nodige aansporingen en opbouwende kritiek van trainer Martijn Gootjes voor nodig. Hoe mooi zou het zijn als de mannen zondag direct van acquit de wedstrijd naar zich toe zouden trekken? Aan de andere kant bewijzen de eerste twee wedstrijden ook, dat er bij een eerste tegengoal nog geen man over boord hoeft te zijn. De groep beschikt over voldoende veerkracht en conditie, om een wedstrijd om te draaien. Dat is mooi om te weten. Maar waarom zouden ze het zichzelf moeilijk maken? Ook vorig seizoen hebben we wedstrijden gezien waarin dat onnodig was, echter ook wedstrijden die uiteindelijk niet de zo gewenste ommekeer brachten. Trainer Martijn Gootjes hamert in zijn trainingen op gezonde felheid en gefocuste inzet. Vanaf het begin met energie de (onderlinge) wedstrijden ingaan. Dat lukt op de training en die felheid meenemen naar de zondag is nu de uitdaging voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Oosthuizen.

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door naar Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog 45 minuten beschikbaar.

  Na zondag is de eerstvolgende wedstrijd in De Minuut van Schagen United, die op 27 september  wanneer Schagen United thuis aantreedt tegen Dirkshorn.

  Schagen United 2 treed zondag om 11.30 uur op Groenoord aan tegen WV-HEDW 3. Na de 1-4 overwinning bij Geel Wit ’30 2 en de 4-0 winst op VVS’46 3 zijn ook mannen van trainer Michel Stilfort nog ongeslagen. Ook zij willen dit vasthouden. Voor hen geldt overigens in grote lijnen hetzelfde als voor de mannen van Martijn Gootjes. Wedstrijden tegen het einde naar zich toetrekken, waar deze aan de voorkant al beslist hadden kunnen worden.

  Genoeg ontwikkelpunten dus, voor 1 en 2. Met uw support gaat hen dat zeker lukken.

  Tot ziens op Groenoord.

  H.K.