• Schagen United viert jubileum groots

 • Dit seizoen bestaat fusieclub Schagen United 5 jaar. Een mooie mijlpaal die de voetbalvereniging groots heeft gevierd. “De afgelopen vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een bloeiende en nog altijd groeiende club”, zegt voorzitter Frits Nieuwenhuizen. “We zijn trots op onze 1.100 leden en onze ruim 300 vrijwilligers ongelooflijk dankbaar. Met en voor hen hebben we er flink feest van gemaakt op zaterdag 6 juli met als bonus een fantastische opbrengst van onze veiling voor de nieuwe kleedkamers: ruim € 40.000,-.”

  Jubileumfeest
  Het was een bomvol feestprogramma. Om 12.00 uur gingen de poorten open en keken bijna 1.000 toeschouwers naar de wedstrijd van het Schagen United Jubileum Team tegen Creators FC, het sterrenteam vol influencers, start. Om die wedstrijd bij te wonen werden er kaartjes verkocht, die opbrengsten, ruim € 5.000,- , gaan naar Spieren voor Spieren.

  Talenten van weleer
  Na deze wedstrijd betraden de talenten van weleer het hoofdveld. Het publiek genoot van een wedstrijd van oud VV Schagen spelers tegen oud SRC’ers, waarna de BBQ werd aangestoken.

  Voor de start van de EK wedstrijd van het Nederlands Elftal, had een speciale commissie een verrassende veiling met bijzondere kavels voor een tweede goede doel van de dag georganiseerd: nieuwe kleedkamers voor de club. Met 48 kavels haalde de club ruim € 40.000,- binnen.

  “We kijken terug op een dag met een gouden randje. Jong en oud stonden de hele dag samen langs de lijn en ’s avonds voor het grote scherm. De sfeer was ongelooflijk goed en daar kunnen we als club alleen maar heel trots op terugkijken”, besluit de voorzitter tot slot.

  Fotografe: Jacqueline Nijenhuis