• Schagen United viert mooie mijlpaal

 • Dit seizoen bestaat fusieclub Schagen United 5 jaar. Een mooie mijlpaal die de voetbalvereniging uiteraard gaat vieren. “De afgelopen vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een bloeiende en nog altijd groeiende club”, zegt voorzitter Frits Nieuwenhuizen. “We zijn trots op onze 1.100 leden en onze ruim 300 vrijwilligers ongelooflijk dankbaar. Met en voor hen gaan we er een flink feest van maken op zaterdag 6 juli aanstaande op ons sportpark Groenoord.”

  Rijke historie
  Schagen United is in 2019 ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen vv SRC en VV Schagen. Twee clubs met beide een rijke historie die op dat moment al een aantal jaren samenwerkten op diverse gebieden. Met de blik op de toekomst gericht besluiten de verenigingen samen verder te gaan. Frits: “Samen staan we sterker was en is de gedachte binnen de club. En samen komen we verder, zowel als het om ambitie gaat, als op plezier. Het was een goede beslissing blijkt nu, vijf jaar later.”

  Zaterdag 6 juli
  Op zaterdag 6 juli is er een bomvol feestprogramma. Aan het woord namens de jubileumcommissie Ivo Weel: “Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom op de club, waar om 13.00 uur de wedstrijd van het Schagen United Jubileum Team tegen Creators FC, het sterrenteam vol influencers, start. Meespelen in dit team kan overigens, er kan geboden worden op een van de gewilde plekken! Om die wedstrijd bij te wonen moet je wel een kaartje kopen, maar die opbrengsten gaan naar een goed doel: Spieren voor Spieren.”

  Talenten van weleer
  Na deze wedstrijd is de toegang vrij en zijn de talenten van weleer aan de beurt. Het publiek kan genieten van een wedstrijd van oud VV Schagen spelers tegen oud SRC’ers. “Ook dat belooft een spektakel te worden”, vervolgt Ivo enthousiast zijn verhaal. “Hierna is het tijd voor ontspanning en kan iedereen met een drankje in de hand aanschuiven bij de BBQ. Voordat het feest ’s avonds echt losbarst, is er nog een verrassende veiling met bijzondere kavels voor een tweede goede doel: nieuwe kleedkamers voor de club.”

  De tijden van het officiële programma zijn nog onder voorbehoud. Het Nederlands elftal speelt op deze dag of om 18.00 uur, of om 21.00 uur (waarschijnlijk)de kwartfinale op het EK. Uiteraard heeft de feestcommissie hiervoor een groot scherm geregeld.

  Op www.schagenunited.nl/jubileum, vind je alle informatie op een rij.