• Schagen United wacht tweede test tegen Egmondia

  4 sep 2020
 • Komende zondag treed Schagen United voor het tweede duel in de districtsbeker in Egmond aan Zee aan tegen Egmondia.

  Locatie: Sportpark Egmondia, Egmond aan Zee.

  Aanvang: 14:00 uur.

  Na de bij fases goede wedstrijd tegen DWOW van afgelopen dinsdag, welke terecht en verdiend gewonnen werd, treft Schagen United nu in Egmondia een volgende 3e klasser.  Zij wonnen het afgelopen weekend op verplaatsing met 1-2 van Oosthuizen. Wat zijn de resultaten waard? Wie van de twee zal ongeslagen blijven. Of  blijken beide gelijkwaardig aan elkaar. We gaan het zien.

  Trainer Martijn Gootjes hield aan de wedstrijd van dinsdag een goed gevoel over. Hij heeft mooie dingen gezien en punten ter verbetering, waarop hij in de bespreking zal hameren. Er zit veel voetbal in deze groep, maar niemand heeft ze gezegd dat zij alles voetballend moeten oplossen. Kiezen voor eenvoudiger opties en niet altijd voor de ogenschijnlijk moeilijke mogelijkheden. Wanneer het niet voetballend kan, is een lange bal achter de laatste linie van de tegenstander is dan ook een oplossing. Wij hebben daar de kwaliteiten voor. En met de snelheid van onze drie aanvallers, zorgen zij dan ook voor gevaar in de 16 van de tegenstander. Wanneer het geloof in de opbouw groeit, dan is dat naast onze techniek en voetballend inzicht ook gewoon een optie.

  Onze aanval is voor elke tegenstander een hoofdpijndossier. Ons middenveld is dynamisch en zet druk, de verdediging is gedegen. Schagen United hoeft principe voor geen enkele 3e klasser onder te doen. Het doel komend seizoen is om daar dan ook zo snel mogelijk te komen. Nu eerst komende zondag deze tweede wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker West 1. Op het mooie sportpark Egmondia wordt er om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter de Jong afgetrapt.

  Schagen United 2 treed zondag om 11.30 uur op Groenoord aan tegen VVS ’46 3. Na de 1-4 overwinning bij Geel Wit ’30 2 gaat ook het tweede voor de ongeslagen status.

  Tot ziens op Groenoord of in Egmond aan Zee.

  H.K.