• SKRS Champions League

 • Wie?

  SKRS Champions League / Jeugd onder 7 (JO7) is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 5 tot en met 6 jaar!

  Wat? 

  De voetballertjes worden ingedeeld in een team van maximaal 6 kinderen. Ieder team draagt de naam van een topclub en speelt hun wedstrijdjes zelfs in een tenue van bijvoorbeeld FC Barcelona, AC Milan of Bayern München! 

  Op woensdagmiddag wordt er getraind met het eigen team of per twee teams onder leiding van vrijwillige ouders. Met eenvoudige oefeningen wordt er kennis gemaakt met het voetbal. 

  Op zondagochtend worden onderlinge wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld. Onder begeleiding van de trainers/coaches spelen ze 4 tegen 4, zonder keepers, dus veel scoren!

  De mini pupillen spelen met een een lichtere bal op uitgezette veldjes van 30 meter lang en 20 meter breed, met doeltjes van 3 bij 1 meter groot. Tussen de wedstrijden door staat er limonade voor alle jongens en meisjes klaar. 

  Wat is er nodig?

  - Een voetbalshirt en voetbalbroekje en kousen. (Deze hoef je niet aan te schaffen, maar worden in bruikleen gegeven door Schagen United en hoofdsponsor SKRS)

  - Voetbalschoenen (Er wordt gespeeld op kunstgras. Schoenen met noppen zijn aan te raden. Kunstgrasschoenen natuurlijk ook.) 

  - Scheenbeschermers! Want als de de bal niet geraakt wordt, wil het nog wel eens voorkomen dat er per ongeluk een scheenbeen wordt geraakt…

  - Eventueel thermokleding als het wat kouder is.. 

  Waar? 

  Zowel de trainingen als de wedstrijden van de SKRS Champions League vinden plaats op het hoofdveld van Schagen United op het Groenoord complex!  

  Wanneer?

  Tijdens het competitieseizoen wordt er op woensdag getraind van 16:00 tot 17:00 uur. Elke zondagochtend tussen 09:30 en 10:30 uur worden er onderlinge wedstrijdjes gespeeld. 

  Waarom?

  Sporten is de ideale manier voor kinderen om even onbezorgd te spelen met vriendjes en vriendinnetjes en is een fijn uitlaatklep van de thuisschool situatie. 

  Maar er zijn meer aspecten die meespelen. Binnen de opvang kiest Stichting Kinderopvang Regio Schagen SKRS bewust voor een gezonde levensstijl: gezonde voeding en voldoende beweging. Gewoon omdat dit het beste is voor uw kind, omdat het een positief effect heeft op lichaam en geest. In de Champions League zijn de kinderen gezond bezig. Lichamelijk, maar ook geestelijk. Ze leren samen spelen met andere kinderen, respectvol met elkaar om te gaan, en ze leren tegen hun verlies kunnen. Het is goed voor de sociale contacten, het verbetert hun concentratie en ze zitten lekkerder in hun vel. Daarnaast beleven ze veel plezier! Aspecten die SKRS belangrijk vindt in de opvoeding van kinderen.

 • aanmelden nieuw lid

 • Eerst een proefles?

 • Voor informatie over de SKRS Champions League voetbal kunt u contact opnemen met de coordinator via het emailadres: minipupillen@SchagenUnited.nl