• Sportspreekuur Schagen United

  Wat moet je doen als je een blessure hebt?

  Schagen United werkt sinds dit seizoen samen met Lijf & Visie in Schagen. De club biedt speciaal voor haar leden de mogelijkheid om blessures te laten onderzoeken door een erkende fysiotherapeut van Lijf & Visie.

   

  Hoe werkt het?

  Als speler van Schagen United kan het voorkomen dat er tijdens de sport, of misschien daarbuiten, een blessure optreedt. Bij een ernstige blessure zal het vaak direct duidelijk zijn, maar bij lichte blessures of bij sluimerende klachten misschien niet direct. Als sporter blijf je dan vaak doorzetten. Maar als de klachten niet direct overgaan ga je twijfelen, sla je trainingen over, mis je wedstrijden.

  "Kortom een situatie die iedere sporter wil voorkomen, zeker als je in een team speelt!"

  In beide situaties ben je van harte welkom op het sportspreekuur van Lijf & Visie. Er zijn geen kosten van een screening van je blessure.

   

  Waar & Wanneer?

  Het sportspreekuur vindt gedurende het seizoen plaats op maandagavond van 18.00u – 19.00u in kleedkamer 2 van het sportcomplex van Schagen United.

   

  Wat kun je verwachten?

  De fysiotherapeut zal de blessure beoordelen en adviseren op welke wijze je zo spoedig mogelijk weer de training en/of wedstrijd kunt hervatten. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je aangepast moet trainen, oefeningen moet doen, of dat een bezoek aan de dokter wenselijk is. Indien mogelijk wordt er overlegd met je trainer. De sporters blijven vrij in de keuze hoe en door wie zij hun blessure laten behandelen. Het belangrijkste doel van het spreekuur is ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een eerste blik op de klachten wordt geworpen waarna er een goed plan van aanpak kan worden gemaakt om zo snel mogelijk weer verantwoord te gaan sporten!

  Hieronder kort even de spelregels:

  • Aanmelden voor het sportspreekuur via: schagen@lijfenvisie.nl o.v.v. Sportspreekuur Schagen United) of telefonisch 088 - 828 24 00.
  • Aanmelden voor het sportspreekuur kan tot 16:00u op de dag van het spreekuur.
  • Voor een bezoek aan het ‘Sportspreekuur’ worden geen kosten in rekening gebracht. Dit is een service die Lijf & Visie biedt aan Schagen United. Indien aanvullende behandelingen nodig zijn om een blessure te verhelpen dan komen deze voor rekening van de speler/ speelster. Is hij/zij aanvullend verzekerd voor fysiotherapie dan is het goed om te weten dat L&V met alle zorgverzekeraars contracten heeft en de kosten direct kan declareren bij de zorgverzekeraar. Je bent en blijft te allen tijde vrij om je eigen behandelaar te kiezen. Spelers <18 jaar kunnen eveneens gebruik maken van fysiotherapeutische zorg, echter deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een maximum van 18 behandelingen.
  • Een speler/ speelster blijft te allen tijde zelfverantwoordelijk voor de aanvullende behandelingen/vergoeding voor het verhelpen van de blessure.

   

  Corona maatregelen:

  Om je veilig en verantwoord te kunnen behandelen, is het belangrijk dat je met het volgende rekening houdt voordat je naar het sportspreekuur komt:

  • Neem twee schone handdoeken mee
  • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider
  • Kom niet te vroeg, dus het liefst vlak voor de afspraaktijd

   

  • Wanneer je gezondheidssituatie is veranderd waarbij klachten zoals neusverkoudheid (hoesten/niezen/kuchen), loopneus, keelpijn, verhoging (tot 38°C) of koorts ontstaan, neem dan voor je screening telefonisch contact met ons op om te overleggen. Bij deze klachten kom je niet naar de afspraak.

   

  We willen je verder graag vragen:

  • Bij binnenkomst je handen met handalcohol te desinfecteren.
  • Daarna je gezicht en bijv. mobiele telefoon gelieve niet meer aan te raken.

  Om de veiligheid te waarborgen nemen wij de volgende maatregelen:

   

  • Je therapeut begroet je met een glimlach zonder de hand te schudden.
  • Na iedere behandeling maakt de therapeut de behandelkamer weer schoon voordat de volgende persoon wordt binnengeroepen.
  • Je houdt je aan de algemene richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.