• Wij vertrouwen erop dat alle kinderen een beetje zijn bijgekomen van de week voetbal training. Daarom hadden wij de afgelopen week mooi de tijd om de boel eens even te evalueren.

  Omdat er niet altijd maar plek is om iedereen te bedanken, proberen wij dit in het onderstaande verhaal maar zo veel mogelijk te laten blijken.

  Het opzetten van deze zomertraining is allemaal ontstaan nadat twee ondernemers uit Schagen, die ook toevallig coördinator zijn bij Schagen United, inzagen dat de corona crisis toch wel zijn tol heft bij de vele gezinnen in Schagen. Omdat er in mei nog niet exact duidelijk was hoe het een en ander ging verlopen hebben zij beide een klein beetje tijd geïnvesteerd in het opzetten van een plan om een training op te zetten waarbij de kinderen uit de onderbouw een week lang alle sporten die sportpark Groenoord te bieden had langs konden gaan. Zo gezegd is helaas niet zo gedaan. Maar na een hele bak met excelsheets, emails en telefoongesprekken kon er met een kleine opzet gestart worden waarbij er een mooie training kon ontstaan voor ongeveer 80 kinderen.

  Wij hebben de vrienden van Schagen United en de SRC Familiedag zo ver gekregen een eenmalige donatie te doen om ervoor te zorgen dat wij deze training op konden starten zodat wij een volgende editie zonder hen konden opstarten! Zonder hun hulp was dit niet gelukt! Dank daarvoor.

  Na de initiële uitnodiging in Mei, bleek al snel dat de vraag hoger was dan het aanbod. Binnen een week hadden we 50 aanmeldingen. Na anderhalve maand bleek dat we de trainingsweek voor 150 kinderen konden gaan organiseren. 

  De eerste partij die wij benaderd hebben voor een samenwerking zijn Tennisschool Ruud Baars en STC geweest om te bepalen of er ruimte was op de tennisclub in die eerste week van de zomervakantie. Gelukkig voor Schagen United had Ruud Baars wel enige ervaring met Tenniskampen dus konden we daar redelijk eenvoudig een aanknoping vinden.

  In samenwerking met de Golf-studio.nl van Sander konden wij ook redelijk snel golflessen aanbieden. En Hockey club Magnus sloot ook snel aan, daarop melden de karate zich snel aan. Een ook Monique de Vries van TAS/Sportservice was snel te porren voor een vet gave Bootcamp training op de donderdag. De week voor de training werd duidelijk dat ook de gymzalen weer open konden. Hiertoe is er op vrijdag 3 juli nog besloten om iedere dag een middag de Groenoordhal af te huren zodat de kids de hele middag konden gymmen op de ultra trampolines van Gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo. Alleen Mees en Rogier zijn op die eerste maandag geveld door de trampolinemat…. Maar gelukkig zijn ook zij op de foto geweest met de Toppers van het Nederlands Elftal en AZ.

  In samenwerking met Keepersschool Schagen hebben wij iedere ochtend anderhalf uur keeperstraining kunnen aanbieden aan alle keepers die mee wilde doen.

  Omdat wij het slimme idee hadden om de kinderen geen broodtrommels en bidons mee te laten nemen, hebben wij de ALDI in Schagen gevraagd of zij ons konden helpen met het aanbieden van de lunch, drinken en de snacks. Ook daar vonden wij een mooie samenwerking en heeft Tim Verbeek het zover kunnen krijgen dat al het fruit gesponsord is voor de gehele week. 

  Jan Laan heeft de gehele week samen met een aantal ouders ervoor gezorgd dat al het eten en alle randzaken omtrent de lunch en het patatfestijn op vrijdag fantastisch georganiseerd waren. Leuk om te zien hoe je met een groep ouders structuur kan krijgen in de totale chaos die ook wel de lunch werd genoemd. Mooi om te zien was dat een hoop kinderen daar waarschijnlijk voor het eerst zelf konden bepalen hoeveel hagelslag zij op 1 boterham konden krijgen. Desondanks het hagelfestijn iedere dag  hadden wij na de training nog een aantal pakken over die wij met de herfsttraining weer kunnen gaan gebruiken.

  Ook kwamen wij er achter dat wanneer je 150 kinderen naar een training laat komen iedere dag… dat je dan ook iedere dag 150 bordjes en messen nodig hebt. Na de Big Bazar, ALDI en de Action geplunderd te hebben. Bleek dat wij op woensdag alweer de volgende lading nodig hadden. Gelukkig is Leon Zwirs van ZWI Disposables altijd bereid om snel wegwerpartikelen te kunnen leveren. Woensdagmiddag waren wij alweer voorzien van 1000 bordjes en een nieuwe bordsponsor langs de velden van Schagen United.

  De Wc’s en het sanitair zijn ook uitermate goed getest deze week. Gelukkig stond Ferry Koster van Schoonmaakbedrijf Koster iedere ochtend op de stoep om alle WC’s en sanitair nog even goed te reinigen. 

  Al met al kunnen wij zeggen dat wij een enorm geslaagde trainingsweek hebben kunnen draaien. Nieuwe samenwerkingen tussen verenigingen zijn hierdoor verstevigd en nieuwe ontwikkelingen kunnen hierdoor wellicht ontstaan tot iets moois tussen de verenigingen.

  De trainers die wij aan ons gebonden hebben voor de zomertraining waren externe gediplomeerde (some seniore) professionals die zowel de kids prima getraind hebben, maar ook samen met vaste trainers en stagiaires van Schagen United gewerkt hebben. Daardoor kun je ook spreken van kennisdeling en opleiding van ons “eigen” jongens waardoor daar ook weer van geleerd kan worden.

  Met de herfstvakantie doen we het hele feest nog een keertje over, dus schrijf je snel in wil je je kinderen voorzien van een mooie bedrukte Schagen United Sweater www.vakantietraining.nl

  Namens alle medewerkers van Rent a Geek & Toes montage, die een week vrij hadden van hun leidinggevende en alle betrokken trainers en begeleiders van de Zomertraining 2020 wensen wij jullie allemaal een hele fijne vakantie!