• Train de Trainer: Winnen zonder je op winnen te richten!

 • Veel coaches richten zich op het winnen van wedstrijden. Dit terwijl het opleiden van speler naast dat het goed is voor het kind, vaak ook winnen als gevolg heeft!

  Misschien herken je het wel, je hebt ergens op getraind en je wilt dit terug zien in de wedstrijd. En dan is het eindelijk zaterdag en dan gaat er een hoop mis tijdens de wedstrijd of lijken ‘ze niet vooruit te branden zijn’. Dit tot frustratie van de coach.

  Wat doe je dan als trainer/coach? Blijf je rustig en help je de spelers door gerichten vragen te stellen? Of schakel je snel over naar de emotionele coach en wakker je het team aan?

  Vaak zijn we aan het eind van de wedstrijd teleurgesteld als het niet gelukt is en ga je met een heleboel frisse zin weer een nieuwe week in: ‘dat ging mis tijdens de wedstrijd, dus dat gaan we trainen!’.

  Maar leren we kinderen dan het spel voetbal óf leren we ze vooral de dingen die ze nog niet zo goed kunnen?

  In 2019 heeft Schagen United het jeugdplan gepresenteerd. In dit jeugdplan staan tips/tricks om onze trainer/coaches, begeleiders en spelers houvast te bieden. Hoe kun je werken via een jaarplanning? Welke principes hebben wij als club? Hoe willen we graag voetballen én hoe vertalen we dat naar het trainingsveld?

  Ben jij benieuw hoe je trainingen echt bijdragen aan de wedstrijden, zorg dan dat je erbij bent!

  Datum: Woensdag 22-09-2021
  Locatie: Kantine Schagen United
  Tijd: 20:30 - 21:15
  Gast sprekers: Diverse selectie trainers van Schagen United
  Aanmelden via deze link: https://forms.gle/gwnvUa9n2zoF4UQ69

  Met sportieve groet,

  Duncan Bons & Mike Langedijk
  Hoofd Jeugd Opleidingen Schagen United