• United aan de Veersloot als een kind in een snoepwinkel

 • Met enig voorbehoud toog United naar Dirkshorn. De plaatselijke voetbalvereniging is in het verleden namelijk niet altijd even makkelijk te verslaan gebleken.

  Daarbij, Dirkshorn spinde afgelopen zomer garen bij het opheffen van de zaterdagselectie in Schagen. Een grote groep spelers liet zich overschrijven. Zij zouden United wellicht een poepie willen laten ruiken. Waakzaamheid was geboden.

  Niets bleek minder waar, United werd behoudens de eerste tien minuten geen strobreed in de weggelegd. Nadat Robbert-Jan Klein in de 10de minuut de score wist te openen, nadat United al eerder kansen had gecreëerd, liep het binnen 10 minuten via goals van Søren Prins en Robin Schouwvlieger, uit naar 0-3. Dirkshorn, dat de voorbije week vertrouwen had getankt middels een 7-2 oefenwinst tegen Petten, werd de eerste helft volledig weggetikt door United. Aanvoerder Lars Fortuin zag het met lede ogen aan. “Je denkt op de goede weg te zijn, blijk je hier slechts een speelbal van United te zijn ….” Lars had er overduidelijk meer van verwacht. Voor de wissel liep United middels wederom Robin Schouwvlieger uit naar 0-4.

  In de kleedkamer hamerde Hans de Koning er op om vooral het plezier te behouden, door te gaan op de ingeslagen weg, goed te kijken wie er beter voorstaat, elkaar gunnen en de nul heilig te verklaren.

  Hoe zonde dat Dirkshorn, met enkele wissels, vanaf de aftrap over rechts, direct gevaarlijk wist te worden. United niet alert genoeg en prompt kon de heiligverklaring de prullenbak in. Camiel Hoogland gaf voor en Reheil Menmi kon vrij inkoppen.

  Op dit incident na veranderde er niets aan het spelbeeld van voor de rust. Het spel speelde zich voornamelijk op helft van Dirkshorn af. Zelfs als de mannen van Michel van der Wardt aan een aanval mochten ruiken, kregen zij doorgaans een counter om hun oren. Met Milan Bakker voor Jard Mooij en Robbert Trinidad voor Søren Prins, liep United uiteindelijk uit naar 1-9 middels goals van Robbert-Jan Klein, Robin Schouwvlieger en 3x Milan Bakker. Een uitslag die nog hoger had kunnen uitvallen als er iets meer oog was geweest voor medespelers. Aan de andere kant is het bij dit gemak begrijpelijk dat er ook zelf een kauwgombal uit de snoep-pot gegrabbeld wenst te worden. Op het einde werd het nog wat grimmig, hetgeen de goed leidende scheidsrechter Erwin Visser, noopte om aan Dirkshorn zijde nog twee gele prenten te tonen.

  Na de wedstrijd beruste trainer van der Wardt er in dat United nu eenmaal verder is in de voorbereiding. Het niveau verschil was ontegenzeggelijk groot, groter ook dan dat dat van United kant werd verwacht. Met de aanwas uit Schagen en mogelijke revanchegevoelens richting Groenoord, mocht meer strijd verwacht worden. Niets bleek minder waar. Een enkel speler verzuchte, ongetwijfeld vanuit teleurstelling, of wel de juiste keuze was gemaakt. Gelukkig is er altijd nog een tweede keuze mogelijk.

  Voor beide selecties bood de wedstrijd en de uitslag genoeg aanknopings- en verbeterpunten richting de bekerwedstrijden die de komende weekenden op de agenda staan.

  Komende zondag ontvangt United in de eerste wedstrijd van de voorronde van de beker om 14:00 uur Zeevogels uit Egmond aan de Hoef.

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf komende zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog voldoende minuten beschikbaar.

  Komende zondag strijd ook United 2 in het bekertoernooi. Zij treden in Assendelft aan tegen SVA 3.

  Tot ziens op Groenoord.

  HK.