• United en Reiger Boys houden elkaar in evenwicht

 • En dat is ook niet zo vreemd als je ziet naar de eerdere onderlinge oefenwedstrijden die beide teams tegen elkaar speelden. Immers in de competitie komen zij elkaar niet tegen. Eerder in januari van dit jaar was het halverwege het seizoen 1-0 voor United. Goal Robbert-Jan Klein. Dit keer zitten beide teams in de voorbereiding op het seizoen, waar the Boys zich al van hun sterke kant hebben laten zien door de regionaal getinte Waard-cup te winnen.
  Wellicht is het een optie om in de toekomst naast, een Buren-cup, een Kool-cup, ook te strijden om de Scagha-cup met de overige teams vanuit de gemeente Schagen.
  Voor nu dus United – Reiger Boys op het oude en tegelijkertijd nieuw hoofdveld van Groenoord. Het hoofdveld is vervangen door een nieuwe mat, met daarop voorsorterend op de toekomst al de nieuwe belijning voor de 6 tegen 6 competitie, waarop tot de realisatie van de nieuwe accommodatie, door de KNVB dispensatie is verleend voor het spelen van alle wedstrijden van alle elftallen en alle klassen.
  Overigens merkt geen speler, onder het spelen, iets van de extra blauwe lijnen, hooguit een keer een assistent scheidsrechter die een vlagsignaal afgeeft bij vermeend uit het spel zijn … of buitenspel zijn.
  United startte fel, met opportunistisch voetbal en wist druk te zetten op de achterhoede van the Boys. Het resulteerde vooralsnog niet in een voorsprong. Het duurde tot de 21ste minuut alvorens United tot scoren kwam. Het was Robbert-Jan Klein die het leder achter de Waardse goalie tegen het net wist te schuiven.
  Had Reiger Boys dan niets in de melk te brokkelen? Natuurlijk wel. Ook zij zochten de aanval en wisten niet echt gevaarlijk te worden. Tot het moment waarop Cas Schoen zich verslikte in zijn tegenstander, die dankbaar de bal kon afleggen op Floyd Groet welke eenvoudig kon scoren.
  United herpakte zich en bleef aanwezig binnen de 16 van de tegenstander, waarbij het op enig moment een strafschop werd ontnomen. Robbert-Jan Klein slalomde het doelgebied in en werd volgens heel Groenoord, onreglementair gestopt. De strafschop werd echter door de leidsman weggewoven.
  Met deze 1-1 stand gingen beiden teams de rust in. Een gelegenheid voor Hans de Koning om 9 nieuwe spelers in te brengen, alleen Vienes Tijssen en Robin Schouwvlieger bleven vooralsnog staan. Ook Tom Boukes bracht een aantal verse krachten in en zo kantelde de wedstrijd in de tweede helft meer naar Waardse kant. Reiger Boys werd vooral gevaarlijk met ballen bij de tweede paal.
  Bij één van de Waardse aanvallen kwam een van haar aanvallers in, een al dan niet voordeelsituatie, hard in aanraking met keeper Vienes Tijssen, waarna de laatste helaas het veld moest verlaten. Zonde want hij stond prima te keepen. Uit de toegekende vrije trap, omdat er geen Waards voordeel bleek te halen, scoorde wederom Floyd Groet met een mooie kopstoot, Noah Kuipers kansloos latend. Mede dankzij goed keeperswerk van de goalie bleef de stand zoals deze was en liet het United nog mogelijkheden om een gelijkspel te bewerkstelligen. Een gelijkspel die er ook kwam na een aanval over rechts met Robbert Trinidad als afmaker. Met deze 2-2 werden uiteindelijk de kleedkamers opgezocht.
  De afspraak voor een volgende onderlinge oefenwedstrijd werd direct gemaakt. Twee ploegen namelijk, die elkaar laten voetballen en ruimte geven om te experimenteren. Voor de technische staf worden de contouren inmiddels langzaam duidelijker. Positieve ontwikkelingen van de youngsters in de groep. Zo lieten Bart Vriezekolk en Søren Prins zich wederom gelden. Er liggen nog een aantal puzzelstukjes die in de komende 5 wedstrijden richting start van de competitie, gelegd gaan worden.
  Eerstvolgende oefenwedstrijd is komende zondag om 14:00 uur. United treed dan aan op het biljartlaken van Dirkshorn. Ook een tegenstander waar United nog niet altijd even makkelijk van weet te winnen, sterker nog …. de kansen liggen daar altijd fiftyfifty. En dit keer wellicht extra beladen, gezien de United aanwas die Dirkshorn afgelopen zomer heeft kunnen omarmen. Tot ziens aan de Veersloot.
  HK.