• United heeft tegen ZAP zijn zaken nog niet op orde.

 • Hans de Koning waarschuwde de groep dat een derde oefenwedstrijd in een voorbereidingsperiode altijd al een bijzondere, soms misschien wel tegenvallend is. Vermoeidheid van de trainingsintensiteit gaat meespelen, zowel fysiek als mentaal. Tel daarbij het nog ontbreken van enkele bepalende spelers en de spelers die de afgelopen week aansloten na hun vakantie en het is niet zo vreemd dat United deze derde wedstrijd verloor. Waarbij verlies ook als winst gezien kan worden. Want was United nu zoveel minder dan het hoger acterende ZAP? Het is in elk geval een conclusie die nog niet zo makkelijk te trekken valt.

  Onwennigheid op het middenveld zorgde al snel voor een 0-1 achterstand. Een vlotte aanval waarbij de snelle rechteraanvaller, welke Cas te machtig was, werd betrokken leidde tot een doelpunt in de 5e minuut van deze oefenwedstrijd (3x 30 minuten).

  Daarna kreeg United wat meer grip op de wedstrijd waarbij O19 speler Søren Prins, die op basis van zijn inzet, trainingsarbeid en goed invallen tegen LSVV, een basisplaats gegund werd, voorop ging in de strijd. Hij mocht zich bewijzen. Hier en daar misschien nog wat bleu, maar zeker gretig. Met wat meer lef en geloof in eigen kwaliteiten, had hij het linksachter Twan Groot, wellicht wat lastiger kunnen maken.

  Kans na kans deed zich voor United voor. Daar waar United tegen LSVV aan een handvol kansen voldoende had om te scoren, bleven nu de doelpunten uit. Het goed anticiperen van de doelman, paal en lat stond scoren in de weg. Op basis van kansenverhouding wordt helaas geen wedstrijd gewonnen.

  Wanneer het voetballend aan de bal niet zo geweldig is en scoren nog niet zo makkelijk, dan is het zaak om zo goed mogelijk te verdedigen en achterin weinig weg te geven. Daarin schuilen vooralsnog de verbeterpunten van United. Na een 50 minuten spelen kwam ZAP na onachtzaamheid in de United verdediging op 0-2. Geheel vrij kon Jari de Kroon, doelman Noah Kuipers kansloos laten.

  Nog voor het uur kwam United op 1-2. Jard Mooij tekende voor het mooie doelpunt. Op dat moment deed United niet onder voor de mannen uit Breezand. Het spel golfde op en neer, al was wel te merken dat ZAP iets slimmer speelde. Vooral spits Raap bleek een lastpost voor het hart van de verdediging. Veel het lichaam van de tegenstander opzoeken, indraaien en proberen weg te draaien. Als dat dan niet lukt, je theatraal laten vallen om zo een vrije trap te versieren. Ook een kwaliteit. Vrije trappen die overigens niets opleverden. Leermoment voor de United verdediging is hierin slimmer zijn.

  In de derde 30 minuten gunde Hans de Koning, dragende spelers Danny Reijne en Robbert-Jan Klein rust. Zij hadden al veel arbeid verzet en alle voorgaande oefenwedstrijden volledig gespeeld. Met het jeugdig elan van Bart Vriezekolk op het middenveld, Sjors Kaandorp naast breekijzer Jild Wardenaar in de spits, Max Snoek op linksachter in de rol van opkomende verdediger, zoals wij die ook van menig speler van AZ kennen, probeerde United nog een gelijkspel te forceren. Hoewel het resultaat in de oefenreeks niet heilig is, vond United steeds de uitstekende ZAP goalie in de weg. Helaas kreeg United in de slotfase het deksel op de neus. Het wederom leerzame duel eindigde daarmee in 1-3.

  Eerstvolgende oefenwedstrijd is komende donderdag om 20:00 uur. United speelt dan onder leiding van scheidsrechter Govert-Jan Jongejan tegen zaterdag 3e klasser Reiger Boys. Tot ziens op Groenoord.

  HK.