• United maakt zich op voor 3 finales! - Zondag 14 mei Happy Sunday!

 • Voetbalminnend Schagen staat komende zondag voor een dilemma. Gaat het naar moeder en/of grootmoeder, of kiest het voor de start van wat misschien kan zijn een spannende apotheose van het seizoen, waar Schagen United zondag a.s. staat voor een spannend slot van de competitie in de 3e klasse A? Een ander dilemma is misschien kiezen voor Schagen United – Always Forward of voor Feyenoord – Go Ahead Eagles? In dit laatste geval bleek de KNVB gevoelig voor onze argumenten en hebben zij besloten om de match in De Kuip om 16.45 uur te laten starten. 😉

  De keuze lijkt mij eenvoudig. Daarom zien wij u allen komende zondag graag op Groenoord waar United om 14.00 uur aantreedt tegen de lang niet meer zo ongenaakbare koploper uit Hoorn. Always Forward lijkt meer en meer gebukt te gaan onder de door henzelf opgelegde druk om kampioen te worden en promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen. Een kampioenschap waar ook Schagen United misschien nog aanspraak op kan maken. Al dient realistisch bezien gesteld moeten worden dat United op 4 punten toch te ver af staat. Het verschil zit hem in dat United kan en wil waar Forward zegt te moeten. United kan wellicht meer vrijuit voetballen en is alle winst bonus. De ambitie is niettemin niet minder groot. Ergens wil ook United graag toonaangevend zijn in de regio en daar bouwt het aan. Hoe mooi ook om te zien dat dit streven dit huidig seizoen al zulke mooie vormen heeft aangenomen. In de eerste seizoenshelft stond United lange tijd gedeeld aan de leiding, tot het moment dat dezelfde reeks wedstrijden als nu op het programma stonden. Alle drie de wedstrijden gingen op dat moment verloren, waar dat zeker niet had gehoeven of had gemogen. Genoeg ruimte dus voor verbetering, revanche en punten. In de tweede seizoenshelft lijkt United samen met Flevo het meest stabiel, beiden haalden 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden, zijn zij duidelijk de meest scorende ploegen in de competitie en is er tussen de bovenste vier nog slechts 4 punten verschil. Om het kampioenschap lijkt het dus tussen deze eerste vier te gaan.

  Al met al een spannend seizoen einde waarin nog veel mogelijk is. Uw steun is daarom gewenst.

  De laatste drie wedstrijden voor United:

  14 mei ’23           Schagen United – Always Forward

  21 mei ’23           VVS’46 – Schagen United

  29 mei ’23           Schagen United – VVW

   

  Mocht u nog geen keuze gemaakt hebben? Zo lastig is het nu niet meer. Na afloop van de wedstrijd draait DJ Jeroen Linting zijn plaatjes en is Feyenoord’s kampioensfeestje te zien op de schermen in de kantine.

  En moeder en grootmoeder? Zij begrijpen het wel. Of neem ze gewoon gezellig mee!

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf volgende week zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/

  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729)

  United 2 speelt zondag om 11.30 uur op Groenoord zijn wedstrijd tegen Kleine Sluis 2.

  United JO19-1 speelt zaterdag 13 mei in Zaandam om 14:30 uur bij RCZ JO19-1. In de voorjaarscompetitie is United JO19 nog ongeslagen, alles gewonnen en kan het wederom promotie naar de divisie bewerkstelligen.

  Tot ziens op Groenoord.