• United pakt 2e periode en verzekerd zich van nacompetitie!

 • De voorbije weken stond in het teken van een belangrijke reeks wedstrijden tegen, op dat moment drie van de anderen in de top 4 van de ranglijst van de 4e klasse A. Met een score van 7 uit 9 lijkt het dat je tevreden zou mogen zijn. Het gelijkspel tegen Flevo bleek een tegenvaller. Ook die wedstrijd had United verdient te winnen. Wat een strijdlust werd er aan de dag gelegd, en de geluiden langs de kant spraken van een wel heel goed United.  Soms zit het je niet mee. Datzelfde ervoer United ook in de eerste wedstrijd tegen Succes die geheel tegen de verhouding in naar de Wieringers ging. Afgelopen vrijdag werd er sportief wraak genomen, ondanks de afwezigheid van sterkhouders Robin Schouwvlieger (weekend weg) en Robert-Jan Klein (ziek). Tel daarbij op dat ook controlerende middenvelder Jeroen Pater na 20 minuten geblesseerd uitviel, dan mogen we toch wel spreken van een puike prestatie van de youngsters die overbleven!

  Tussen deze twee wedstrijden werd soeverein gewonnen van Vesdo, dat met maar liefst 6-0, met de staart tussen de benen op de fiets huiswaarts keerden.

  Helaas was daar ook de grote misrekening tegen laagvlieger Dirkshorn. United heeft nog wel eens moeite om zich volledig te focussen tegen de ploegen uit het rechter rijtje. Het 2-1 verlies was niet eens onterecht en een waarschuwing voor het slot van de competitie.

  Niettemin werd door de winst op Succes, achter koploper Flevo de tweede periode in de wacht gesleept. Waarmee United zich verzekerde van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

                                                         

  Komende zondag wederom een belangrijke wedstrijd op Groenoord. Koploper Flevo komt op bezoek, voor United de kans om de teleurstelling in Middenmeer weg te spoelen en zo de strijd om het kampioenschap weer helemaal open te gooien. Ook Flevo komt namelijk nog enkele niet te onderschatten tegenstanders tegen, kan dan ook zo maar verliezen, en laten wij daar zondag maar direct voor zorgen!

  De laatste 7 wedstrijden zijn 7 finales waarbij United uw steun goed kan gebruiken. Wij zien jullie allen graag langs het veld.

   

  Ook United 2 heeft zich verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de reserve 2e klasse. De eerste periode werd door de mannen van Stikfort in de wacht gesleept.  Niettemin gaan ook zij voor rechtstreekse promotie! Komende zondag gaan zij voor revanche op AFC’34 2 waarvan zij in de eerste periode helaas verloren.

   

  Schagen United – Flevo doet mee in De Minuut van Schagen United. Wie gaat er zondag 24 april a.s. met de munten aan de haal? Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf deze zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog voldoende minuten beschikbaar.

  H.K.