• Update verhuizing

 • Afgelopen weken heeft een team van vrijwilligers, onder aanvoering van Mart de Lange en ons bestuur, de kantine op Nes Noord ‘leeg gehaald’ en de spullen verhuisd naar Groenoord. Op Groenoord is de kantinecommissie bezig geweest de mooie spullen van de Nes zo goed mogelijk te integreren. Naar onze mening is dat goed gelukt. Het resultaat is een gezellige kantine (die helaas nog gesloten is vanwege corona).

  Verder zijn ook de speeltoestellen en mobiele tribunes verhuisd en voorlopig even opgeslagen.

  Tribune

  Later volgt de tribune van Nes Noord. Deze komt straks langs ons nieuwe 2e veld te staan. Daarmee hebben we dan dus twee tribunes op Groenoord, en eigenlijk dus ook twee hoofdvelden.

  Naast veld 3 staat het gebouw wat voorheen het clubhuis was van honkbalvereniging de Rangers. Dit gebouw zullen wij ook in gebruik gaan nemen en zal een werkplek worden voor onder andere onze trainers en HJO’s Duncan Bons en Mike Langedijk. Maar ook de voorraad clubkleding, beheerd door Taco Velseboer, krijgt hier een plek. En tot slot kunnen ook onze onderhoudsmannen hier een groot deel van hun gereedschappen en materialen kwijt.

  De reclameborden en vlaggen die op Nes Noord stonden, krijgen natuurlijk ook een mooie plek op Groenoord. De betreffende sponsoren zijn, of worden zeer binnenkort, benaderd door onze sponsorcommissie om een en ander af te stemmen. Ook sponsor worden van onze mooie club? Stuur een email naar sponsoring@SchagenUnited.nl

   Nieuwe kunstgrasvelden

  Zoals bekend krijgen we dus op Groenoord twee nieuwe kunstgrasvelden (op de plaats van het huidige grasvoetbalveld en het honkbalveld). De aanleg hiervan zal starten op 6 april en naar verwachting en planning gereed zijn op 20 mei!

  Op Nes Noord is zaterdag 10 april de laatste dag dat er gevoetbald kan worden op de kunstgrasvelden. Dan start de gemeente op Nes Noord met het verwijderen van die velden. Dat betekent dat we vanaf dat moment niet meer op die kunstgrasvelden terecht kunnen.

  En dat we dus tussen 10 april en 20 mei het even moeten doen met 2 kunstgrasvelden op Groenoord en het grasveld op Nes Noord. Dat is te weinig voor alle trainingen. Maar gelukkig hebben we met de Rugbyclub Rush hele goede buren. Want niet alleen mogen we in het nieuwe seizoen hun veld op vele zaterdagen gebruiken, nu hebben ze toegezegd dat wij voor de periode tussen 10 april en 20 mei ook gebruik mogen maken van hun veld voor onze trainingen (op dagen dat ze het veld niet zelf nodig hebben).

  Taco Velseboer heeft flink zitten puzzelen en een aangepast trainingsschema gemaakt voor die periode. Deze wordt z.s.m. via de coördinatoren verspreid en op de website gepubliceerd.

  Maar dan hebben we als eindresultaat vanaf zeg maar begin juni een prachtig complex met 4 kunstgrasvelden (allen worden voorzien van verlichting). En als we op de zaterdagen te krap komen te zitten, kunnen we dus uitwijken met de junioren tot JO12 naar het Rugbyveld.

  Daarmee zijn we qua velden klaar voor de toekomst.

  Wat vervolgens gaat volgen is de spoedige ontwikkeling en realisatie van een nieuw gebouw voor kantine en kleedkamers (en eventueel nog andere gebruiksdoeleinden). Er wordt op dit moment een zelfstandige stichting opgericht die dit gebouw moet gaan ontwikkelen en uiteindelijk beheren. In deze stichting zal oud-voorzitter Lous Kruijer voorzitter zijn, terzijde gestaan door een groot en zeer ervaren stichtingsbestuur met onder andere oud-voorzitter Gert Tuinsma en John Pannekeet. Namens het algemene bestuur van Schagen United zal jeugdvoorzitter Arjan Bakker plaatsnemen in het stichtingsbestuur. Wij zullen u op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.