• Voorbeschouwing

 • Schagen United kent veel meer wapens dan alleen Robbert-Jan Klein en Robin Schouwvlieger!

  Afgelopen zondag won United na een overtuigende eerste helft soeverein met 4-0 van Dirkshorn, dat slechts een hele kleine kans in de schoot kreeg geworpen, welke uitstekend door Martijn Blaauwboer werd gepareerd. Ook als je een hele wedstrijd niets te doen krijgt, is het belangrijk om alert te blijven en dat was Martijn.

  De wedstrijd van United 2 ging helaas niet door, dus zij blijven nog altijd ongeslagen! 😉 De wedstrijd tegen Alcmaria Victrix 2 staat nu voor donderdag 18 november om 20.00 uur in de agenda.

  Komende zondag ontvangt United, Covid en verscherpte maatregelen dienende, Texel ’94. Een tegenstander die niet lichtzinnig tegemoet getreden dient te worden. United en haar voorgangers hebben het niet altijd even makkelijk gehad tegen de eilandbewoners. Eerder won United al van De Koog en Oosterend, hoe mooi zou het zijn dat we na zondag 9 uit 3 kunnen overleggen.

  In een voorbeschouwing in het Noord Hollands Dagblad werd opgemerkt dat United met ‘jongens als Robbert-Jan Klein en Robin Schouwvlieger, echte wapens’ in de ploeg heeft. De vraag is, is dat zo? En worden daarmee andere jongens niet te kort gedaan. Aan de mannen van Martijn Gootjes de mooie taak om aan te tonen dat zij veel meer munitie in de ploeg heeft! Gesuggereerd werd dat United achterin kwetsbaar zou zijn. De getallen wijzen anders uit. Met slechts twee tegentreffers heeft United vooralsnog de minst gepasseerde achterhoede. Hoe mooi zou het zijn als United weer de nul weet te houden en met ruime cijfers weet te winnen!

  United 2 speelt, als de omstandigheden het toelaten, om 11.30 uur in de 2e knock-out ronde in de beker tegen het tweede van SV Spartanen, dat 2 klassen hoger uitkomt en daar een bescheiden positie inneemt in het rechter rijtje. Hoe verhoud dat zich tot de ongeslagen status van United 2? Zowaar een mooie uitdaging voor de mannen van Michel Stikfort, dat komende zondag, bij absentie van Noah Kuipers, hij vervangt Martijn Blaauboer die moet werken, met good old Koos van Treuren een gedreven goalie op het doel heeft, die getergd is om te laten zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is en aan kwaliteiten nog niets heeft ingeboet. “Rammenzondag mannen!! Winnen die beker!”

   

  Helaas dus geen publiek toegestaan door de nieuwe corona maatregelen maar wij zullen u via onze sociale media kanalen informeren

   

  Schagen United – Texel ’94 doet mee in De Minuut van Schagen United. Wie gaat er zondag met de munten aan de haal? Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf deze zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog voldoende minuten beschikbaar.

  H.K.