• Voorbeschouwing Schagen United - Geel Zwart

  31 jan 2020
 • Komende zondag wordt op sportpark Groenoord de return gespeeld van de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen. Op die warme zondag van 22 september 2019 was Geel Zwart 1 de tegenstander op sportpark de Leeuwenkuil in ’t Zand en de thuisploeg kwam er toen niet aan te pas. Met een 0-4 overwinning wisten we te zegevieren en dat was toen nog maar een magere afspiegeling van het onderlinge krachtsverschil.. Ook in de 2e competitiewedstrijd ging Geel Zwart onderuit. In Medemblik werd een 5-2 nederlaag geleden.. Daarna keerde het tij voor de Zandtemmers. In de resterende 9 wedstrijden voor de winterstop werd niet meer verloren ! Van de 9 wedstrijden eindigden 7 wedstrijden in een overwinning terwijl 2 maal een gelijkspel werd behaald en die 23 behaalde wedstrijdpunten mag een prestatie van formaat worden genoemd….

  De verwachtingen voor de eerste wedstrijd na de winterstop , afgelopen zondag in het thuisduel tegen Oosterend , waren hooggespannen…Het werd echter een deceptie want de eilandploeg won met maar liefst 1-5 van de ploeg van trainer Marco Kuut , die aan zijn laatste seizoen bezig is en in het nieuwe seizoen wordt opgevolgd door Jan Loew. De correspondent van Geel Zwart sprak zelfs van een blamage op de website van de club.

  En dat betekent dat onze tegenstander van zondag ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerd naar Groenoord zal komen om voor eerherstel te gaan ten opzichte van hunzelf en hun supporters. Of topscoorder Mattijs Bleijndaal , goed voor 9 doelpunten , van de partij zal zijn valt te betwijfelen en dat geldt ook voor Lex Tas, die destijds in de thuiswedstrijd  wel van de partij was. In ieder geval zullen de gebroeders Dekker , goed voor in totaal 7 doelpunten , zeker wel hun opwachting maken. Geel Zwart kent ook geen schorsingen.

   

  En Schagen United 1 ? Het jaar 2020 goed begonnen met 2 overwinningen tegen ploegen uit het rechter rijtje. A.s. zondag is het “andere koek “.. Ook Schagen United kent geen geschorste spelers en is alleen het meespelen van de met knieklachten kampende Rik Schoen een vraagteken.

   

  Weten we zondag op Groenoord Geel Zwart opnieuw een nederlaag toe te brengen en zodoende onze voorsprong op de Zandtemmers naar 4 wedstrijdpunten uit te bereiden ? Weten we als meest scorende ploeg in de 4e klasse het totaal van die 50 doelpunten op te voeren tegen Geel Zwart ?

   

  Allemaal weer mooie bespiegelingen voorafgaand aan een ongetwijfeld spannende , meeslepende en natuurlijk sportieve wedstrijd.

  Scheidsrechter J.N.M. van den Hoff uit Den Helder zal zondag om 14.00 uur het beginsignaal laten klinken terwijl daarvoor onze Pupillen van de Week , Ali Kamal van JO10-2 en Luuk van Loon van JO10-7 de thuisclub het goede voorbeeld zullen geven door de keeper van Geel Zwart te verschalken en dat alles met de wedstrijdbal welke is geschonken door Rijwielhandel van Graas uit ’t Zand , waarvoor onze dank.

  En natuurlijk zullen ONZE supporters en supportsters hopelijk weer in grote getalen aanwezig zijn om hun ploeggie te ondersteunen en aan te moedigen in de strijd om de wedstrijdpunten en weet: SCHAGEN UNITED 1 REKENT OP JULLIE !!

   

  Ook SCHAGEN UNITED 2 komt zondag op Groenoord in actie ! De ploeg van coach Michel Stikfort ontvangt om 11.30 uur West Frisia 2 . Met een 4e plaats op de ranglijst in de reserve 3e klasse presteert SU 2 naar behoren en om de achterstand van 5 punten op koploper VVW 3 niet groter te laten worden, is WINST tegen de ploeg uit Enkhuizen a.s. zondag meer dan welkom en dat “welkom “ geldt ook voor supporters EN supportsters !  Komen dus !                                                                     Sem