• Voorbeschouwing Schagen United - Oosterend

  1 nov 2019
 • Op de eerste zondag van november is Oosterend 1 de tegenstander op Groenoord.

  Met overmacht werden de spelers van de eiland-ploeg afgelopen seizoen kampioen in de 5e klasse A. en dat was dus ook een mooie start van de nieuwe trainer Rubin Duinker. Jeroen Abma was in het kampioensjaar de topscoorder met 13 doelpunten terwijl Dylan Betsema 12 keer wist te scoren.

  In dit seizoen werd Oosterend versterkt met de komst van Bart de Lugt en Lesley Koning. Beiden kwamen over van Texel’94 terwijl ook Yorgo Helleman , die eerder voor Texel’94 en de Koog uitkwam , de overstap naar Oosterend maakte.

  In de 4e klasse A wil het nog niet erg vlotten. Alle vier de gespeelde wedstrijden werden verloren maar trainer Duinker is ervan overtuigd dat de punten snel worden binnengehaald. Afgelopen zondag werd in eigen huis tegen kampioenskandidaat nummer 1 FC Medemblik goed gespeeld en hoewel uiteindelijk , na een 1-0 voorsprong , met 1-2 werd verloren , was het veldspel van Oosterend hoopgevend….WE zijn gewaarschuwd !

  Schagen United wist zowel de bekerwedstrijd tegen SEW als afgelopen zondag in Middenmeer tegen Flevo voor de competitie te winnen en hoopt de goede lijn komende zondag door te trekken maar dat Oosterend zich niet gemakkelijk gewonnen zal geven , is zeker…

  Gaat het Schagen United a.s. zondag tegen eilandploeg Oosterend wel lukken om de 3 wedstrijdpunten in eigen huis te houden om zodoende aansluiting te blijven houden ?

  Om 14.00 uur zal scheidsrechter N.Th. Bakker het beginsignaal laten klinken. Daarvoor zullen de Pupillen van de Week , Sep Blokdijk en Mex Bakker , beiden spelend voor JO10-2 het goede voorbeeld geven aan de thuisploeg door met de bal van balsponsor Jac.Vink Schilders de doelman van Oosterend het nakijken te geven en natuurlijk zullen de supporters en supportsters van Schagen United op Groenoord weer in grote getalen aanwezig zijn om hun ploeggie te ondersteunen en aan te moedigen en weet:

  Schagen United rekent op JULLIE !

   

  Schagen United 2 speelt zondag om 11.30 uur de uitwedstrijd tegen Kleine Sluis 2. De ploeg uit Anna Paulowna staat op een 6e stek op de ranglijst met 1 punt voorsprong op de mannen van coach Michel Stikfort. Wordt het a.s. zondag “stuivertje wisselen “op de ranglijst ? Ben benieuwd.

   

  Ook Schagen United 3 speelt een uitwedstrijd. Om 11.45 uur wordt op sportpark de Weijdt in Koedijk aangetreden tegen Koedijk 2 , welke ploeg op een 5e plek op de ranglijst is terug te vinden. Gaan de mannen van coach Lex Joosten de nieuwe maand november beginnen met een overwinning ? Ben benieuwd.