• Voorbeschouwing Schagen United vs De Koog [AFGELAST]

  9 okt 2020
 • Na een tumultueuze zondag in Alkmaar, waar de mannen van Schagen United zich mentaal van hun goede kant lieten zien door niet mee te gaan in het harde en vooral ook provocerende spel van Alkmaarsche Boys, heeft de selectie tijd en rust genomen om vooral fysiek te herstellen. Zondag ontvangt het de blauwe brigade uit De Koog. De eilanders wisten tot nu toe slechts 1 punt te bemachtigen in hun uitduel tegen Succes. Op een eiland voelen zij zich blijkbaar thuis, hoewel zij in hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Oosterend en Alcmaria Victrix hebben verloren.

  Vorig seizoen hebben United en De Koog elkaar slechts één keer getroffen. Op het zware veld aan de bosrand toonde de eilanders zich een kranige tegenstander die het vooral van inzet en werklust moet hebben. United had het er in het begin niet makkelijk mee en kwam … hoe kan het ook anders, het lijkt een handelsmerk, met 1-0 achter. Robbert-Jan Klein ongrijpbaar werd kort daarop gevloerd en mocht zelf vanaf 11 meter aanleggen. Het werd op het eiland de wedstrijd van Jild Wardenaar die met zijn hattrick beslissend was. Niet zomaar een hattrick, er zaten geweldige goals tussen, van grote schoonheid, het strakke schot van afstand en de omhaal hoog uit de lucht in het kruis. 

  Zondag het volgende treffen, hoe gaat De Koog om met de ondergrond dat meer voetbal dan werklust vraagt. Gaan we zien hoe United met zijn eerder genoemd handelsmerk gaat breken? Het zou wat zijn. Benut United de kansen en belonen zij het met doelpunten? Het zal het voetbal zoveel makkelijk maken. Zondag met Robbert-Jan Klein die donderdag de hechtingen heeft mogen laten verwijderen en zinspeelt op revanche op zondag. Zich op een andere wijze willen onderscheiden en vanwege zijn goals de krant willen halen. Helaas ook zonder Doni Bregovina die de harde onsportieve wedstrijd van vorig weekend niet ongeschonden is door gekomen. Op wilskracht en adrenaline de wedstrijd uitgespeeld, echter nu met de rechterknie in een brace. Wij wensen hem een goed en vlot herstel toe. 

  Schagen United – De Koog, aftrap 14.00 uur. Wedstrijd volgen? Download de LiveUitslagen-app. 

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door naar Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog voldoende minuten beschikbaar.

  Schagen United 2 treed zondag om 11.30 uur op Groenoord aan tegen JVC 2. Vorig weekend speelde United 2 uit tegen Succes 2 en behaalde een 2-2 gelijkspel, waarbij het overheersende gevoel was dat eerder twee punten zijn verloren, dan dat er 1 is gewonnen? Dat moet zondag dus beter. Met een vrijwel volledige groep, met de weer fitte Bas Pater en Jorn Braaksma zullen de mannen hun uiterste best doen. Helaas zonder Justin van Domburg die gehavend het eiland Wieringen moest verlaten en nog zonder de ook herstellende Tom Snoeck en Dion Tromp

  H.K.