• A.s. zondag is Texel’94 de tegenstander in de 13e competitiewedstrijd van Schagen United.

  De ploeg uit Den Burg bezet momenteel een 8e stek op de ranglijst met 12 wedstrijdpunten uit de 12 gespeelde wedstrijden terwijl ook het doelsaldo gelijk is: 22 voor en 22 tegengoals. Aan onze thuiswedstrijd op 20 oktober van het vorige jaar bewaren we weinig goede herinneringen..

  Nadat Jild al snel ons op een 1-0 voorsprong bracht, was het onze tegenstander die nog voor de rust tweemaal wist te scoren en uiteindelijk met een 2-3 zege de 3 wedstrijdpunten naar Texel mee terug wist te nemen. In deze wedstrijd was de ploeg van trainer Marcel Ris , die aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer bezig is en opgevolgd wordt bij de Texelaars door Ben de Visser ,  feller en scherper en wist ook met veel strijd die overwinning binnen te slepen. Momenteel is Patrick Nieboer met 7 doelpunten de topscoorder van het team.  

  Afgelopen zondag werd de wedstrijd tussen Dirkshorn tegen Texel’94 afgelast terwijl in hun laatste thuiswedstrijd op 26 januari met 1-3 werd verloren van titelkandidaat Medemblik.

  En Schagen United 1 ?

  Alle 3 gespeelde competitiewedstrijden in 2020 werden gewonnen en wordt een 4e plaats op de ranglijst ingenomen en bedraagt de achterstand op de koplopers Con Zelo en Medemblik nog steeds 7 punten. Volgens de vooruitblik op de wedstrijd van a.s. zondag  op de Texel’94-site ( zie hieronder ) is die achterstand te groot om nog in aanmerking te komen voor de bovenste plaats….

   

  “Schagen United heeft twaalf punten meer vergaard dan Texel'94 en is de aanvoerder van de middenmoot in de vierde klasse A. De achterstand op de koplopers is eigenlijk net teveeel voor de tegenstander van Texel'94 om zich nog kanshebber voor de titel te kunnen noemen.
  Uit won de ploeg van Marcel Ris met 3-2 van Schagen United waarmee je kunt concluderen dat Texel'94 zeker niet kansloos is in deze ontmoeting. De ploeg zal vooral geen individuele fouten mogen maken want dat was in de wedstrijd tegen Medemblik FC ook de reden de 3-1 nederlaag.”

   

  Gaat Schagen United 1 zich zondag revancheren voor de nederlaag destijds op sportpark Groenoord ?

  Om 14.00 uur zal scheidsrechter G.J. Jongejan uit ’t Zand het beginsignaal laten klinken op het kunstgras van sportpark Den Burg aan de Hallerweg 2 voor een ongetwijfeld spannende en boeiende wedstrijd waarin we volop strijd zullen moeten leveren om die 3 wedstrijdpunten mee terug te nemen en weet: Supporters en supportsters zijn altijd van harte welkom !

   

  Schagen United 2 speelt zondag de belangrijke uitwedstrijd in Heiloo tegen HSV 3. Onze tegenstander bezet een2eplaats op de ranglijst met 1 punt voorsprong op ons en heeft ook nog een wedstrijd in te halen.. Een SU-overwinning zou dus meer dan welkom zijn..

  Voor de pure liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken: Sportpark het Maalwater aan de Maalwater 4 in Heiloo en de aanvang is 12.00 uur.                                               Sem