• Wat als United ……..

 • Wat als United tegen FC Castricum de wedstrijd binnen 90 minuten in het slot had gegooid?

  Wat als de United spits de open kans bij de tweede paal had benut?

  Wat als de arbiter van dienst geen 9 minuten blessure had bijgetrokken?

  Wat als United tegen Sporting Krommenie in de eerste minuut had gescoord?

  Wat als alle gecreëerde kansen United goals had opgeleverd en minder vaak de lat en de paal hadden geschampt?

   

  Tsja, gedane zaken nemen geen keer. En het is prima zo. De bekercompetitie is ten einde. Na de  4-2 winst op Zeevogels, waarvan Ruud Ramler in het plaatselijke katern een prachtig verslag heeft geschreven, volgde een 2-1 verlies tegen het fysieke FC Castricum, dat in additionele tijd de wedstrijd in extremis lieten kantelen. De laatste wedstrijd tegen Sporting Krommenie was vervolgens om de keizers baard. Een goede gelegenheid voor de technische staf om zaken uit te proberen om zo voor de start van de competitie, komende zondag, een afgerond beeld te krijgen van de mogelijkheden binnen de selectie. Zo vallen langzaam aan de puzzelstukjes op hun plek. Wie verdient zijn plekje in de eerste 15 en wie zal daar de komende maanden nog zijn stinkende best voor moeten doen?

   

  Komende zondag ontvangt United, in de eerste wedstrijd van de competitie, om 14:00 uur, RKEDO uit De Goorn. RKEDO, in het verleden (1998) getraind door de destijds 71 jarige Paul Verra, die er aan zijn 46ste seizoen als trainer is begonnen, werd het afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse B. Het verloor in de competitie twee maal van De Valken, tegen wie United in de nacompetitie promotie naar de 3e klasse zeker stelde. Plat gezegd zou je kunnen denken dat United dan toch wel sterker zou moeten zijn dan de opponent van zondag. Wanneer we zo naar ons toerekenen komen we doorgaans bedrogen uit. Andersom zullen de witgroenen kunnen optellen dat het in United een krachtige opponent treft en zich eendrachtig wapenen. Naar ons toe rekenen dat doen we dus niet. United zal zich adequaat voorbereiden op de seizoenstart. Zij zullen de punten op Groenoord willen houden. Met uw steun zal dat een stuk makkelijker gaan. 

  Toen in 1998 mistte Paul Verra, tijdens de eerste speelronde in de 5e klasse, zijn eerste én tweede doelman en verloor met 6-0 van het Oostzaanse OFC (tegenwoordig spelend in de 2e divisie). Wat als Paul Verra tenminste één van zijn twee doelmannen tot zijn beschikking zou hebben gehad?

  Deze wedstrijd doet mee in De Minuut van Schagen United. Heb je nog geen minuut gekocht ….? Wees er dan snel bij om al vanaf komende zondag mee te spelen. https://www.schagenunited.nl/uw-minuut-van-schagen-united/  App jouw gewenste minuut door aan Hans Kok (06-23432729) De eerste lijst is vol, en op de tweede lijst zijn nog voldoende minuten beschikbaar.

  Komende zondag trapt ook United 2 de competitie af. Zij treden om 11.00 uur in Hoogkarspel aan tegen Spirit 2.

  Tot ziens op Groenoord.

  HK.