• Welkom bij de club

  Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?

  Nieuwe leden die zich hebben aangemeld bij de ledenadministratie worden eerst benaderd door de afdelingscoördinator (is afhankelijk van je leeftijdsklasse). Deze coördinator is in principe je eerste aanspreekpunt voor al je vragen. Zo word je geïnformeerd over de trainingstijden en je wordt ingedeeld in een team. De teambegeleider zal je dan vervolgens introduceren in het team waar je bent ingedeeld. Eenmaal ingedeeld, en je weet wie je teambegeleider wordt, dan zal de teambegeleider je aanspreekpunt zijn.

  Je sportkleding

  Het wedstrijdtenue (Shirt en broekje) krijg je in bruikleen van de vereniging. Sportsokken in de officiële clublijn zijn alleen te koop via de webshop (of in de kantine indien deze geopend is) maar niet in de sportwinkels. Hoewel Schagen United over kunstgrasvelden (en grasvelden) volstaan gewone voetbalschoenen. Naast de kleding en schoenen zijn scheenbeschermers tijdens wedstrijden verplicht.

  Spelerspas en pasfoto

  Spelers vanaf 12 jaar hebben een spelerspas nodig die automatisch na aanmelding wordt aangemaakt in de KNVB wedstrijdzaken app. Deze digitale spelerspas moet voorzien van een pasfoto en deze foto moet via de Voetbal.nl app door de speler zelf worden geupload. (tm 16 jaar moet de ouder/verzorger dit doen ivm de Privacy wetgeving)

  Fair Play beleid

  We gaan ervan uit dat je je altijd correct en sportief gedraagt op en rond het veld. Ook voor de ouders langs de lijn zijn er een aantal belangrijke tips. Boetes voortvloeiend uit gele en rode kaarten worden altijd door de speler zelf betaald. Tevens kan de clubleiding maatregelen nemen tegen ongepast gedrag.

  Zonder uw inzet kan er niet gevoetbald worden

  Van ouders van jeugdspelers wordt verwacht dat zij om toerbeurten rijden naar de uitwedstrijden. Verzamel- en aanvangstijden staan altijd op het wedstrijdprogramma vermeld. De shirtjes en broekjes dienen na de wedstrijd verzameld te worden in een tas en gevraagd wordt dit bij toerbeurt te wassen. Wees aub de teambegeleider behulpzaam in dezer.

  Vrijwilligers protocol

  Lid zijn van een grote voetbalvereniging als Schagen United is niet geheel vrijblijvend. Juist vanwege de gekozen verenigingsvorm zijn alle leden samen de motor van de club. Dit betekent dat er ook bepaalde taken alleen met gezamenlijke inspanningen kunnen worden gerealiseerd. Belangrijke taken binnen de club kunnen dan ook niet meer als vrijblijvend worden beschouwd. De vereniging is hiervoor te groot geworden.

  Ouders van jeugdleden bijvoorbeeld, zullen daarom ingedeeld worden voor kantine- en bestuursdiensten. Klik hier voor het vrijwilligersprotocol. In de praktijk zal dat slechts 2 dagdelen per seizoen beslaan. Uiteraard kunt u zich als vaste vrijwilliger opgeven maar ook voor vrijwilligerswerk met een kadertaak kunt u zich eenvoudig online aanmelden. Er zal snel contact met u worden opgenomen.

  Lidboekje

  Er is een handig boekje beschikbaar met nog heel veel meer praktische informatie voor het aspirantlid of voor de ouders/verzorgers. 

  Lidboekje 

  Lidboekje Arabisch

  Lidboekje Amhaars (Ethiopië)

  Lidboekje Turks (Google translate)

  Lidboekje Oekrains (Google translate)