• Zat. 1 met opgeheven hoofd ten onder tegen gigant AFC ’34: 0-3

  • Onze zaterdagselectie heeft afgelopen woensdag in de tweede ronde van het bekertoernooi dapper weerstand geboden tegen grootmacht AFC ’34, dat maar liefst drie klassen(!) hoger speelt. Sommige aanwezigen voorspelden vooraf een monsterscore, maar de jonge selectie van Pieter Reijne leverde een knappe prestatie door de schade beperkt te houden: 0-3.

    Schagen United was zich er op voorhand van bewust dat het begon aan een ongelijke strijd die alleen (héél) veel geluk te winnen viel. Toch zette de ploeg zijn beste beentje voor. Dankzij die tomeloze inzet en het goede strijdplan moest AFC’34 zich meer inspannen dan vooraf waarschijnlijk werd verwacht. De bezoekers uit Alkmaar hadden dan wel het meeste balbezit en Schagen United-doelman Rick Elting moest enkele keren knap redding brengen, maar er was absoluut geen sprake van een schiettent. De minimale marge tijdens de pauze (0-1) was daar het grootste bewijs van.

    In de tweede helft sloeg de vermoeidheid bij vlagen toe. De ruimtes werden groter, in korte tijd vielen twee doelpunten, maar de spelers van de zaterdagselectie bleven strijdbaar en elkaar continue helpen. De grote uitslag, die door sommigen met zekerheid werd voorspeld, bleef uit. Zaterdag 1 verloor dus de wedstrijd, maar had na laatste fluitsignaal het respect van mede- en tegenstanders gewonnen.