• Zaterdagselectie boekt eerste competitiezege: 0-1

  • Zaterdag 1 heeft op bezoek bij De Blokkers de eerste competitieoverwinning van dit seizoen behaald. Een treffer van Steyn Buil was voldoende om de drie punten mee naar huis te nemen: 0-1. De zege was desondanks volkomen verdiend.

     Schagen United maakte het in de eerste helft vooral zichzelf moeilijk. In balbezit was de ploeg van Pieter Reijne slordig en verdedigend werd er te veel ruimte weggeven. Daardoor ontstonden enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Rick Elting. Met als toppunt een goal die vanwege buitenspel, terecht, werd afgekeurd. En net als in de voorgaande weken was Schagen United in de afronding niet nauwkeurig genoeg. Dat maakte dat er met 0-0 werd gerust.

     In de kleedkamer werd er afgesproken om na de wissel meer druk naar voren uit te oefenen. Zo geschiedde. De Blokkers kwam na de pauze amper meer aan voetballen toe. Rick Elting moest slechts een keer serieus optreden. Schagen United probeerde ondertussen geduldig een gat in verdediging van de tegenstander te vinden. Dat lukte uiteindelijk. Steyn Buil kwam vanaf de zijkant alleen voor de keeper, waarna hij de bal onberispelijk in het net schoot.

    Aanstaande woensdagavond (20 uur) speelt de zaterdagselectie op Groenood in de bekercompetitie tegen AFC 34.