• Zege op Dirkshorn, komende zondag [AFGELAST] koploper op bezoek

  9 mrt 2020
 • In de aanloop naar de confrontatie a.s. zondag met koploper FC Medemblik, werd afgelopen zondag tegen het altijd lastige Dirkshorn geen fout gemaakt en konden we weer 3 wedstrijdpunten bijschrijven.

  Zonder de geblesseerde Mart Schoen en met een eerste basisplaats dit seizoen voor Mike Julsing , bleek het lastig voetballen met een stevige wind welke dwars over het veld stond. Al snel in de wedstrijd trokken we het initiatief naar ons toe en het was Robbert Jan Klein die na een kwartier zijn faam als topschutter weer waarmaakte en zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong schoot. We bleven druk houden en een uitbouw van onze voorsprong kon niet uitblijven. Op het half uur was het raak en Milan Bakker was de maker van de goal alhoewel een Dirkshorn verdediger de ingeschoten bal nog van richting veranderde waardoor de Dirkshorn goalie kansloos was. Niet veel later was het Jacco Sijnesael die goed reageerde op een situatie in het strafschopgebied en met een mooie volley de 0-3 liet noteren wat tevens de ruststand was alhoewel Danny Reijne pech had dat zijn vrije trap vanaf 30 meter via de lat weer terug stuitte in het veld.

  Over de 2e helft kunnen we kort zijn. Dirkshorn bleef aanvallend onmachtig terwijl de juiste concentratie bij Schagen United ontbrak en van veelvuldig balverlies sprake was. Nog te vermelden valt dat een 10 minuten voor tijd de 17-jarige Rick Tolsma het genoegen smaakte om zijn debuut in het vlaggenschip te maken.

  Na 6 gespeelde competitiewedstrijden in 2020 , welke ook 6 overwinningen opleverden voor Schagen United 1 , staan we a.s. zondag voor een ware krachtmeting…

  KOPLOPER  FC Medemblik 1 komt op bezoek . Met een voorsprong van 4 wedstrijdpunten op ons en met nog 1 wedstrijd tegoed , is het duidelijk wat ONS te doen staat tegen de ploeg van trainer Stephan Kaaij….

  Vanaf a.s. vrijdag is een uitgebreide voorbeschouwing op deze TOPwedstrijd op de Schagen United-site te lezen.

  Schagen United 2 speelde een uitwedstrijd tegen VVW 3 , welke ploeg op een 2e plaats op de ranglijst stond. Op een bijveld op sportpark de Westrand , werd het een redelijk gelijkwaardig duel maar bleven de 3 wedstrijdpunten in handen van de thuisclub. Na een 3-1 achterstand met de rust , kwamen we terug tot 3-2 en kregen we ook kansen op de gelijkmaker maar die kwam er helaas niet en via een snelle counter wist VVW in de slotfase de 4-2 te scoren wat tevens de eindstand was. Jammer..

  Komende zondag komt Westfriezen 3 op bezoek en om uitzicht te blijven houden op nacompetitie voor promotie aan het einde van het seizoen, zullen de 3 wedstrijdpunten op Groenoord dienen te blijven !